Ugrás a tartalomra

Legyen a Diósgyőri vár az Év Turisztikai Attrakciója!

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 04. péntek 14:43
Ha lenyűgözte a királynék vára, akkor ne habozzon, ragadja meg a billentyűzetet és szavazzon, hogy Diósgyőr vára legyen az Év Turisztikai Attrakciója a szállás.hu játékán! Aki voksol, mindenképpen jól jár, hiszen a szavazók között 16 wellness hétvégét sorsolnak majd ki.

Szavazni október 31-ig ITT lehet.

A Diósgyőri vár a Bükk hegység csodálatos természeti környezetének köszönhetően már a középkorban is kedvelt úti cél volt. Napjainkban, már nem a királyi család és népes udvartartása, hanem látogatók tömege érkezik, hogy betekintést nyerjenek a középkor világába és gyönyörködjenek a hegyoldal lábánál fekvő palota magával ragadó látványában.

Az ide érkező vendégeket elbűvölik a berendezett enteriőrök. Közép-Európa legnagyobb lovagterme; a korabeli várépítészetben is ritkaságnak számító kétszintes várkápolna; a királynék luxus lakosztálya; a fűszerek terme vagy a fémműves műhely. A vár termeit udvarhölgyek és lovagok kíséretében fedezhetik fel az érdeklődők, akik izgalmas és szórakoztató módon mesélnek a falak között zajló diplomáciai eseményekről, szövődő szerelmekről, intrikákról, cselszövésekről, a középkori mindennapokról.

A „királynék jegyruhája” most szavazatokat vár, hogy elfoglalja méltó helyét Magyarország turisztikai attrakciói között.

További hírek

Olvasnivaló