Ugrás a tartalomra

Lehozzák nekünk a csillagokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 18. szombat 10:52
Répáshutai látogatással folytatódott a MIDMAR Kft. által elindított Vendégségben itthon szakmai tanulmányút-sorozat.

Egy rendkívül tartalmas és hasznos szakmai programon vehettek részt azok a miskolci turisztikai szakemberek, akik elfogadták Miskolc TDM szervezetének és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságának közös meghívását Répáshutára - olvasható a polgármesteri hivatal által kiadott közleményben.

Június 16-án egy félnapos program keretében mutatták be a nemzeti park munkatársai Miskolc környékének legújabb és legkülönlegesebb élményeket nyújtó attrakcióját és a Bükk-vidék Geopark kínálta egyéb látnivalókat.

- Az idén tavasszal megnyitott Bükki Csillagda rövid időn belül rendkívül népszerűvé vált a látogatók körében, ezért is fontos, hogy a turisztikai szakemberek saját élményeiket felhasználva tudják ajánlani a látogatóközpont sokrétű szolgáltatásait - magyarázza a közlemény.

Praktikus információk hangzottak el az idősávos látogatási rendről, a jegyvásárlás menetéről, a csoportos foglalások kezeléséről, melyek különösen fontosak a turisztikai szolgáltatók számára. A látogatás során lehetőség volt a kupola, a planetárium és a kiállítás megtekintésére is. A legkülönlegesebb program természetesen a VR eszközök kipróbálása jelentette, hiszen valósághű űrsétát tenni a Nemzetközi Űrállomás körül vagy űrsiklóval a Holdra szállni minden résztvevő számára fantasztikus élményt biztosított.

A látogatóközpont mellől indul a 4 kilométer hosszú Bolygótúra tanösvény, ahol a túrázók a megtett út hosszával kiválóan érzékelhetik a Naprendszeren belüli távolságokat.

A Bükki Csillagdánál helyközi buszmegállót is kialakítottak, így Miskolcról átszállás nélkül is megközelíthető a létesítmény.

A Bükki Csillagda nyitóünnepségén készült Horváth Csongor képgalériája

A délutáni program keretében a Bükk-vidék Geopark geoturisztikai lehetőségeiről, a GEOTOP projekt eredményeiről hangzottak el előadások. A tanulmányút egy rövid túrával zárult, ami az ősemberkutatásról is ismert Balla-barlanghoz vezetett.

- A résztvevők egyöntetűen rendkívül hasznosnak találták a tanulmányút programját, hiszen Közép-Európa legmodernebb csillagászati létesítményét ismerhették meg, amely Miskolctól csak egy karnyújtásnyira található és hozzájárulhat a turisták tartózkodási idejének növeléséhez - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló