Ugrás a tartalomra

Lesz önkormányzati forrás a bükkszentlászlói fejlesztésekre

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 12. péntek 17:59
Több tízmillió forintot bukhat el az önkormányzat a miskolci Fidesz-KDNP szerint, ha a városvezetés nem biztosítja az önrészt a bükkszentlászlói csapadékvíz elvezetéséhez, támfalak építéséhez. A közgyűlési többséget alkotó Velünk a Város frakció viszont cáfol: a költségvetés korrekciójában szerepelnek a vis maior pályázatokra elkülönített összegek. Így a beruházásokat még idén megvalósíthatják.

A helyiek egyre rosszabb közlekedési állapotokat – esős időben óriási sár, kátyúk – tapasztalnak a Bükkszentlászlóról a MIVÍZ Kft. gépházához vezető, aszfaltozott úton. A község végén élő Lajcsák Mihályné azt is elmondta a Miskolc Televízió Híradójának, hogy az út mellett folyó patak a sok törmelék miatt a településen felduzzad, kerítéseket mos alá.

Fotó: Juhász Ákos

A helyszínen tartott sajtótájékoztatót pénteken a Fidesz-KDNP. Hollósy András frakciószóvivő kifejtette, több mint 30 millió forintos önrészt kellene biztosítania az önkormányzatnak ahhoz, hogy a Belügyminisztérium által nyújtott, 90 millió forintot elérő vis maior keretet megkapja a város. – Mi ezt az összeget azonban egyelőre nem látjuk a költségvetésben – tette hozzá. Attól tartanak, hogy ezzel „sok tízmillió forintot bukhat el a város”.

A körzet fideszes önkormányzati képviselője elmondta, az erdészet és a MIVÍZ munkatársai is járnak erre autóval, de félő, hogy az egész út megcsúszik, beomlik. – Nem indulhatunk neki úgy a következő télnek, hogy ezt a problémát nem orvosolták – hangsúlyozta Gazdusné Pankucsi Katalin.

– A költségvetés korrekciójánál biztosítjuk a vis maior támogatás önrészét – ezt már a Velünk a Város önkormányzati képviselője mondta. Szopkó Tibor sajnálja, hogy az ellenzéki politikusok „hetek óta álhírekkel turnéznak a kormánymédiában, rémhíreket terjesztenek Miskolcról”.

– Ha tájékozódtak volna, akkor tudniuk kellene, hogy a bükkszentlászlói vis maior pályázatok az idén megvalósulnak, éppúgy, ahogy az ómassai is, amit az előző városvezetés még 2018-ban nyert el, csak nem tartották fontosnak megcsinálni. Ezek a feladatok ránk várnak – fogalmazott.

Emlékeztetett, az előző városvezetés több mint 9 milliárd forintos adósságállományt hagyott hátra, a kormány pedig – a járványhelyzetre hivatkozva – közel 7 milliárd forintot von el Miskolctól.

További hírek

Olvasnivaló