Ugrás a tartalomra

Letartóztatásban a fiatal lánnyal erőszakoskodó férfi

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 06. hétfő 12:13
A Miskolci Járásbíróság 2021. szeptember 5-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki néhány nappal korábban egy 13 éves lánnyal erőszakoskodott a Sajóörös és Tiszaújváros közötti útszakaszon.

A Miskolci Törvényszék közleménye tudatja, a rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2021. szeptember 2-án délután az iskolából hazafelé sétáló 13 éves sértett lányt megragadta és szexuálisan próbált közeledni hozzá, ám közben megzavarták, ezért a férfi elmenekült a helyszínről. Cselekménye alkalmas lehet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette kísérletének megállapítására, amely 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Elfogás közben; Fotó: police.hu

A büntetési tétel lehetséges tartama és a gyanúsított külföldi állampolgársága, személyi körülményei alapján megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne. Az, hogy a gyanúsított a sértett napi útvonalát ismeri, felveti annak lehetőségét, hogy a bizonyítást veszélyeztetné: a sértettet és a még ki nem hallgatott tanúkat megfélemlítené, befolyásolná.

Mindezek alapján a bíróság 2021. október 5-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!