Ugrás a tartalomra

Letartóztatta a bíróság az Újgyőri főtér közelében történt rablás gyanúsítottjait

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 27. péntek 10:28
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a három fiatalkorú és egy gyermekkorú személynek a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Miskolc egyik forgalmas központjának, az Újgyőri főtér közelében hétfő délután történt rablás elkövetésével.

A rendelkezésre álló adatok szerint a négy fiatal a mellettük elhaladó sértettet megállásra szólította fel, de mivel annak nem tett eleget, követni kezdték. Egy közeli gyalogátkelőhelynél érték utol, megdobták egy chipses zacskóval és ütögetni kezdték a fejét. A sértett az úton átkelve betért egy közeli társasház udvarára, a társaság azonban továbbra is követte, hátulról lábon rúgták, meglökték. Amikor a sértett megállt és megfordult, a terheltek körbevették, pénzt követeltek tőle. Ennek engedve a pénztárcájából átadott ötezer forintot.

Amint arról lapunk is beszámolt korábban, a rendőrök a miskolci önkormányzati rendészet munkatársainak támogatásával két órán belül azonosították, majd elfogták az útonállókat.

A cselekmény alkalmas lehet csoportosan elkövetett rablás bűntettének megállapítására - írja közleményében a bíróság.

Álláspontjuk szerint – az elkövetés útonálló, gátlástalan és kitartó jellege miatt is – különös tárgyi súlyú bűncselekmény miatt indult eljárásban a kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorúak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve, hogy újabb bűncselekményt követnének el, mivel arra a pénzszerzés könnyű módjaként tekintenek. A bíróság mindezeket mérlegelve február 26-áig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzés nem végleges.

További hírek

Olvasnivaló