Ugrás a tartalomra

Letartóztatta a bíróság a férfit, aki droggal kereskedhetett Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 23. szombat 17:27
A Miskolci Járásbíróság 2021. január 21-én elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki hónapokon át értékesíthetett különféle új pszichoaktív anyagokat és marihuánát Miskolcon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított az általa eladásra kínált szereket általában Budapesten szerezte be, majd csaknem egy éven át, 2020. januárjától ismerősei körében értékesítette azokat. A lakásán tartott házkutatás alkalmával digitális mérleget, nagyobb összegű készpénzt és a kábítószer adagolásához szükséges egyéb eszközöket foglalt le a nyomozóhatóság.

A gyanúsítottal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás. A cselekmények miatt akár 12 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított a büntetéstől félve a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, illetve a bizonyítékok esetleges megsemmisítésével veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntése végleges.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!