Ugrás a tartalomra

Letartóztatták a nőt, aki egy idős sértettre támadt

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 09. péntek 19:07
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. június 7-én délután Miskolc egyik utcáján az idős sértett asszonyt hátulról fejen ütötte annak érdekében, hogy értékeit megszerezze.
Fotó: Internet (illusztráció)

A sértett az árokba esett, a terhelt ekkor tovább bántalmazta és igyekezett elvenni ékszerét, karóráját, de nem járt sikerrel. Elvette viszont a szatyrát, amelyben pénztárca, esernyő és élelmiszerek voltak - írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet rablás minősített esetének és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés várható mértékére figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését a pénzszerzés könnyebb módjának tekinti, a bűnismétlés lehetősége reálisan fennáll. 

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását, amely végzéssel szemben ő és védője fellebbezést jelentett be.

További hírek

Olvasnivaló