Ugrás a tartalomra

Logója lett az Egressy-Erkel zeneiskolának

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. március 30. kedd 11:00
A Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolának eddig még nem volt logója, levelezésükben a lap két felső sarkában jelent meg Ergessynek és Erkelnek a portréja. A logók célja azonban, hogy egyszerű emblémák legyenek, amikről azonnal rá lehet ismerni az intézményekre.

Eleinte nem volt konkrét elképzelésük, de rengeteg ötlet született. Bódi-Máté Ágnes intézményvezető-helyettes maga készítette el a logót. – Év végén merült fel bennünk az igény, hogy szükségünk lenne egy logóra, amivel mindenhol tudnánk jelölni az iskolát molinókon vagy internetes felületeken. Körülbelül egy hónapja született meg a végső formája, ami három hangszert tartalmaz: a cselló jeleníti meg a vonósokat, a zongora klaviatúrája és hátlapja a billentyűsöket, a kürt részlete pedig a fúvósokat. Koncepciónk szerint nagyon fontos volt a zongora, hiszen azon tanulnak a legtöbben nálunk, a túlzsúfoltság elkerülése érdekében három hangszernél többet nem szerettünk volna rátenni. 

A hosszas tervező munka során több ötlet is felmerült. – Gondoltunk a két tagintézmény névadójának kezdőbetűire, tehát a két E-re, vagy felmerült a portréképük, esetleg aláírásuk, kottáik, esetleg az összetéveszthetetlen épülete az Egressynek. Végül úgy döntöttünk, hogy ami összeköti a tagintézményeket, az a hangszer, hiszen ennek több fajtáját tanulhatják meg megszólaltatni növendékeink, gyönyörű dallamokat csalva ki belőlük. Az ötleteket én készítettem elő, némelyiket csak papíron megrajzolva, másokat már egy számítógépes programban megformázva, mire végül kiválasztottuk a legjobbat az igazgatósággal, főleg a vezetővel, Szuhánszkiné Ladócsy Erzsébettel, aki a jelenlegi logóra azt mondta: Ez az, ami tükrözi iskolánk szellemiségét és színvonalát – mesélte az intézményvezető-helyettes. 

Egressy

Élő eseményeiket nem halasztották el, hanem online-ná tették, így valósult meg az összes növendékhangverseny videókoncertek formájában, amik még most is megnézhetőek az iskola honlapján. – Így tervezzük megtartani tanári koncertünket is, ami április 10-én kerül fel web- és Facebook-oldalunkra. Nagyon várjuk már a következő, remélhetőleg élő eseményünket, ami május 28-án este 6 órától lesz az Egressy hangversenytermében, ahol a teljes iskola növendékei fellépnek. Ez egy új kezdeményezéshez kapcsolódik: idén lett május 30-a a magyar klasszikus zene napja. Ez Kocsis Zoltán születésnapja, aki öt éve hunyt el, kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, karmester és zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, valamint az elmúlt fél évszázad egyik legnagyobb hatású magyar művésze volt. A Zeneakadémia és a Nemzeti Filharmonikusok egy koncertsorozatra invitálták az ország számos együttesét és zeneoktatási intézményét, hogy ehhez a naphoz kapcsolódva minél több helyszínen szólaljon meg a magyar klasszikus zene – mondta.

További hírek

Olvasnivaló