Ugrás a tartalomra

Lövöldözés és autós üldözés borsodban

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 17. hétfő 10:00
Gázriasztófegyverrel és gumilövedékes puskával mentek lerendezni a vitát.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves és egy 23 éves férfi ellen felfegyverkezve és fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt, akik 2020. május elején egy borsodi kistelepülésen a sértett férfival kialakult korábbi vita miatt elégtételt venni a lakására mentek, és a ház előtt gázriasztófegyverrel és gumilövedékes puskával a sértett felé, mintegy tíz lövést adtak le, majd autóval elmenekültek - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

A vádlottak testvérek, közülük az idősebb 2020 májusában egy közlekedési szituáció miatt keveredett vitába a későbbi sértettel. Másnap telefonon akarta rendezni a helyzetet, de ismét trágár módon szidalmazták egymást, ezért a délelőtti órákban magával hívta testvérét, és autóval a sértett házához mentek. Magukkal vitték azonban (annak tudta nélkül) harmadik testvérük gázriasztópiszolyát, duplacsövű puskáját, valamint egy közel 1 méter hosszúságú vascsövet.

A helyszínre érve, először az idősebbik vádlott adott le lövéseket az utcára kimenő sértett irányába a gázriasztófegyverrel, majd a gumilövedékes puskával. A biztonság kedvéért ezután a vascsövet is felé dobta. A fiatalabbik vádlott a gázpisztollyal lőtt, míg a másik kezében kést tartva, megöléssel fenyegette a férfit.

A testvérpár mintegy tízszer lőtte, majd amikor meglátták, hogy érkeznek a sértett hozzátartozói, elfutottak, és gépjárművel menekültek. A megtámadott férfi szintén autóba ült és üldözőbe vette őket. A sztori oda jutott, hogy a vádlottak villanyoszlopnak ütköztek, a megtámadott férfi járműve pedig árokba borult. Ez sem vetett véget a konfliktusnak, mert a vádlottak újból elővették a puskát és a pisztolyt, amiket azonban - a kiérkező rendőröket látva - eldobáltak. 

A puska gáz- és riasztófegyvernek, gumilövedékkel muzeális fegyvernek minősül, lőtávolságtól függően súlyos sérülés okozására alkalmas - állapította meg az ügyészség, ami a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben – pénzbüntetést indítványozott a gázriasztófegyverek és a vascső elkobzásával. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!