Ugrás a tartalomra

Lövöldözés volt Oslo közelében egy mecsetben

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 10. szombat 20:06
Lövöldözés volt szombaton a norvég főváros, Oslo közelében egy mecsetben, egy ember megsebesült, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek.
entők a helyszínen, miután lövöldözés volt az Oslo közelében fekvő Baerum al-Noor Iszlám Központ nevű mecsetében (Fotó: MTI/EPA/NTB SCANPIX/Terje Pedersen)

A lövöldözés az al-Noor Iszlám Központban történt, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában, a gyanúsított egy fiatal fehér ember a rendőrség szerint.

„Egy embert eltaláltak. Nem ismerjük a sebesülésének mértékét. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A rendőrség a helyszínen van" – közölte a rendőrség a Twitteren. Hozzátették, nem tudnak arról, hogy más merénylő is volt-e a mecsetben, és a gyanúsítottról sem tudni többet, csak annyit, hogy fehér.

A mecset illetékese azt mondta a norvég médiának, hogy a merénylő fehér ember, rohamsisakot és egyenruhát viselt, és több fegyver volt nála.

Egy norvég típusú férfi egy vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve belépett a mecsetbe, és lövöldözni kezdett – mondta el Irfan Mushtaq, a mecset vezetője.

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. A lövöldözőt egy, a mecsetben tartózkodó személynek sikerült lefognia a rendőrség megérkezéséig.

A norvég rendőrség biztonsági szolgálata közölte, hogy követik az eseményeket, de még korai következtetéseket levonni.

További hírek

Olvasnivaló