Ugrás a tartalomra

Karácsony Gergely ismét Miskolcon

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. szeptember 21. kedd 08:50
A 99 Mozgalmat idén májusban életre hívó miniszterelnök-jelölt, Karácsony Gergely Miskolcon vizitál – adta hírül az MSZP-Párbeszéd két helyi politikusa, Simon Gábor és Varga László hétfő délelőtti közös sajtótájékoztatóján.
Bejelentették: kedden ismét Miskolcra látogat Karácsony Gergely. | Fotó: Mocsári László

Szeptember 21-én, kedden 17 órától a Centrum Áruház előtti, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1-es és 2-es számú országgyűlési egyéni választókerületek előválasztását egyidejűleg bonyolító szavazósátortól nem messze, a szökőkút mellett szólal fel a miniszterelnökségre az MSZP-Párbeszéd és LMP színeiben pályázó budapesti főpolgármester, Karácsony Gergely – tudatták.

Az 1-es választókerületben 2022-ben indulni szándékozó Simon Gábor leszögezte: a szombati technikai problémákat követően az előválasztás hétfő délelőtt kezdetét vette, annak időtartamát pedig jövő keddig bezárólag meghosszabbították.

– Az előválasztás intézményi lebonyolítását folyamatos támadás éri, és a miskolciaknak nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy meg tudják fejteni, ezt a támadást ki és hogyan vezényli – célozgatott. – Az előválasztást kiszolgáló informatikai rendszerre a hat ellenzéki pártnak nincs semmilyen ráhatása, annak kontrollálását ugyanis az aHang nevű független civil szervezet látja el – világított rá a Velünk a Város önkormányzati frakciószövetségének vezetője.

A másik, megyei 2-es választókerületben nevező – a Párbeszéd, a Momentum és az LMP által is támogatott – Varga László kiemelte az előválasztáson eddig tapasztalt nagy érdeklődést, továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy az adott országgyűlési választókerületen belül felállított szavazópontok bármelyikén adható le szavazat.

– Elég abból, hogy Miskolcot másodosztályú városnak tekinti a kormány, ezért is van szükség a kormányváltásra – terelte át szót az országgyűlési képviselő a jövő évi választásokra. – Orbán Viktor legyőzéséhez Karácsony Gergely tudja a legszélesebb körben egyesíteni a változást akaró szavazókat – vélekedett, hozzátéve: a bizonytalanok, a civilek és a pártpreferencia nélküliek körében is ő a közös nevező.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!