Ugrás a tartalomra

Martinkertvárosban és Szirmán is kaptak védőeszközöket az idősekért dolgozók

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 14. kedd 20:12
Húsvétkor kaptak védőfelszerelést két miskolci körzet idősgondozói. A terület önkormányzati képviselője adta át a munkájukhoz és az idősek védelméhez nélkülözhetetlen csomagot.

- A Hétvégén védőfelszerelésekből álló csomagot adtam át Martinkertváros és Szirma házi idősgondozóinak – mondja Cseléné Figula Edina, a Velünk a Város önkormányzati képviselője. Maszkokat, gumikesztyűket, kézfertőtlenítő gélt kaptak, amivel egyben szeretném megköszönni munkájukat.

A város is segít

Az idősellátásban lévőket és dolgozókat is védi a város. Erről itt írtunk. Mint arról már beszámoltunk, a miskolci önkormányzat eddig közel 20 millió  forintot fordított védőfelszerelések és fertőtlenítők beszerzésére. A szociális intézmények mellett az ügyeletes óvodák és bölcsődék, valamint a házi- és gyermekorvosi rendelők meglévő készleteit kiegészítve biztosított maszkot, gumikesztyűt, fertőtlenítőszereket, bár ez nem szigorúan vett önkormányzati feladat. A város prioritásként kezeli az idősellátásban, a bentlakásos otthonokban, valamint a hajléktalanellátásban dolgozó szakemberek védelmét.

A rendelkezésre álló maszkok kiosztása folytatódik. A nem önkormányzati fenntartású, de fontos feladatot ellátó fogászati alapellátást nyújtó orvosok, az otthonápolási szolgálatot végző ápolók és a fogyatékosok bentlakásos intézményeiben dolgozók számára.

120 ezer maszkot osztanak ki a miskolciaknak is

Három héten belül minden miskolci háztartásba eljuttatnak két darab mosható, fertőtleníthető, többször használható szájmaszk. Ezt Veres Pál jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón. Ezeket önkéntesek és az önkormányzati képviselők segítségével juttatják el a miskolci otthonokba.

 

 

További hírek

Olvasnivaló