Ugrás a tartalomra

A második gyertyát is meggyújtották Miskolc adventi koszorúján

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. december 05. vasárnap 19:53
A remény gyertyáját Badány Lajos és Kisfalvi Nyina gyújtotta meg bronzvasárnapon.

Meggyújtották a második gyertyát Miskolc adventi koszorúján. Horváth Csongor képgalériája

Vasárnap délután meggyújtották Miskolc adventi koszorújának második gyertyáját a Szent István téren. A programon előbb a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium kórusa adott rövid koncertet, majd Badány Lajos, Miskolc alpolgármestere mondott köszöntő. A városvezető úgy fogalmazott: az advent az egyház szándékai szerint eredetileg az év egyik legcsendesebb időszaka volt, mára azonban a lélek dolgaira való odafigyelést, az elmélyedést felváltotta a zajos bevásárlóközpontok felszínes forgataga.

Badány Lajos és Kisfalvi Nyina gyújtotta meg a második gyertyát. Fotó: Horváth Csongor

- Egy társadalmat a közös élmények, szokások, ünnepek tartanak egyben. Ha ezt elveszíti, akkor gyökértelenné és kiszolgáltatottá válik. Ezért rendkívül fontos, hogy megőrizzük hitünket, hagyományunkat, kultúránkat, mindazt, ami magyarrá, keresztény emberré tesz minket. Másrészt fontos megtanulnunk így karácsonyhoz közeledve azt is, hogy maga az ünnep az, ami valódi ajándék, amelynek igazi értékét a lélek gazdagsága adja. Most, advent második vasárnapján a remény gyertyáját gyújtjuk meg. A reményt pedig meg kell osztani másokkal. ehhez nem kell pénz, elég egy kedves szó, egy mosoly, egy pici jó tett – hangsúlyozta.

Ünnepi díszben a város. Fotó: Horváth Csongor

Ezt követően Badány Lajos Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnökével együtt gyújtotta meg a virágóra helyén kialakított koszorú második gyertyáját. A programot a Mindszenti templom énekkarának előadása zárta.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!