Ugrás a tartalomra

Még Hitchcockkal és Chaplinnel forgatott

mti.hu
Utoljára módosítva
2021. május 12. szerda 13:55
Elhunyt 106 évesen Norman Lloyd amerikai színész-rendező, aki pályafutása kezdetén még együtt dolgozott Orson Wellesszel, Alfred Hitchcockkal és Charlie Chaplinnel is.
Forrás. origo.hu

Az Emmy-jelölt színész, producer és rendező Los Angeles-i otthonában halt meg – írta a Variety.com, felidézve, hogy Lloyd játszott Orson Welles repertoárszínházában, a Mercury Theatre-ben, Hitchcockkal forgatta a Szabotőr és Chaplinnel a Rivaldafény című filmet. „Norman Lloyd maga a filmtörténet” – mondta róla egyik születésnapján az Oscar-díjas Karl Malden.

A filmvásznon 1942-ben Hitchcock Szabotőr című filmjében debütált. Később ő rendezte az Alfred Hitchcock bemutatja című sorozatot a televízióban, amiért 1985-ben elismerésben részesült a velencei filmfesztiválon.

Már a hatvanas éveiben járt, mikor beválogatták az Egy kórház magánélete című kórházas tévésorozatba, és 1982-1988-ig a nagy sikerű széria mind a hat évadában eljátszotta a veterán, bölcs orvos szerepét. Eredetileg csak egy évadra hívták, az általa játszott orvos rákban elhunyt volna, de a történetben olyan fontos szereplő lett, és a közönség annyira megszerette, hogy a producerek végül nem engedték el. A műsor számos Emmy-díjat kapott.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

-
Miskolc és környéke
-
Miskolc és környéke