Ugrás a tartalomra

Még több varjútetem került elő a Középszeren

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 09:08
Újabb madártetemeket találtak a Középszeren, emiatt a kutyasétáltatókat is fokozott óvatosságra intik. Két hete ugyanerre a területre kilenc vetési varjúhoz riasztották a mályi madármentőket. Akkor három madár szerencsés volt. Ők túlélték. A napokban azonban négy, azóta elhullott madár tetemét találták meg. Szerda éjjel a madármentő állomás vezetője újabb két varjú elhullásáról adott hírt közösségi oldalán. Mérgezésre gyanakodnak.

A Középszer hatalmas, zöld területén napközben is nagy a mozgás, az emberek és a kutyák mellett madarak is szép számmal megfordulnak itt. A varjak itt próbálnak meg táplálékot találni, amíg be nem köszönt a tavasz és vissza nem térhetnek a földekre. Ezen a területen február eleje óta több madár is elpusztult.

Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője elmondta, több mint valószínű, hogy mérgezésről van szó. – A működésünk során még ilyen mértékű állatkínzás, természetkárosítás nem történt. Két héttel ezelőtt kilenc vetési varjúhoz hívtak ki minket. A szárnyasok egy óra alatt kétszáz méteren belül hullottak a földre. Most egy kutyasétáltató hölgy hívott fel, hogy talált egy galambot és egy karvalyt. Kimentünk a helyszínre, megmutatta az állatokat, mellé találtunk még két vetési varjút és madármaradványokat, tehát szárnyakat, tollakat – mondta.

Szerda éjjel újabb két varjú pusztult el a területen, február eleje óta tizenöt madár. A vetési varjú Magyarországon védett állat. Egy példány természetvédelmi értéke ötvenezer forint. A rendőrség nyomoz az ügyben, információink szerint a három esetet egy ügyként kezelik. A Mályi Madármentő Állomás közösségi oldalán felhívta a kutyatartók figyelmét is arra, hogy a Középszer feletti részen ne engedje el senki házi kedvencét, mert hogyha valóban mérgezésről van szó, akkor az a kutyusokra is nagyon veszélyes lehet.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!