Ugrás a tartalomra

Megnyerő modorú házaspár a hiszékenység vámszedője

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 18. hétfő 11:04
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi és egy 21 éves nő ellen csalás bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak házastársak, közülük a férfi 2018 februárjában interneten keresztül felvette a kapcsolatot a sértett nővel, aki már hosszabb ideje eladásra kínálta sajószentpéteri családi házát 15 millió forintért.

A férfi vevőként jelentkezett, megállapodott a sértettel, hogy március közepén megtekinti az ingatlant. A személyes találkozás alkalmával szóban abban egyeztek meg, hogy 12 millióért fogja megvásárolni a házat, és egy hét múlva készpénzzel fizet. 

Az adásvételre azonban az egyeztetett időpontban nem került sor, ellenben a férfi a rendszeres telefonos és interneten történt kapcsolattartás során a sértett bizalmába férkőzött, és azt mondta neki, hogy azért nem tudja kifizetni a vételárat, mert zárolták a bankszámláját. Ennek a feloldására, illetőleg gyermeke betegségére hivatkozva pénzt kért azzal, hogy mihelyt rendeződik az anyagi helyzete, azt visszaadja, valamint a vételárat megfizeti.

Ugyanígy bizalmi viszonyt alakított ki a sértettel a férfi felesége is, aki elérte nála, hogy a sértett a bankszámlájára 2018 áprilisától folyamatosan, egészen 2019. március elejéig 5 000 Ft-tól 90 000 Ft-ig terjedő tételekben pénzt utalt át.  A sértett nőtől április végén és május közepén a férfi még ezen túlmenően személyesen 300 000 Ft-400 000 Ft-os tételekben vett át készpénzt.

A vádlottaknak egyáltalán nem állt szándékában megvásárolni a családi házat, a sértettet tévedésben tartották, és számára közel 2 millió forint összegű kárt okoztak.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű és többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, míg a büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!