Ugrás a tartalomra

Megszűnik a nyomatott Világgazdaság és Figyelő

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 30. csütörtök 09:45
Folytatódik a nyomtatott lappiac zuhanórepülése, a KESMA június 30-ával újabb két lapját szünteti meg. 

Megszűnik a Figyelő című hetilap és a Világgazdaság napilap nyomtatott változata, a két lap csütörtökön jelenik meg utoljára - írja a hvg.hu.

A lap értesülései szerint a döntést a szerkesztőségeknek Csermely Péter, a lapokat kiadó Mediaworks tartalomafejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese jelentette be szerda délután.

Mint írják, a újságírók többsége megtarthatja az állását, a jövőben az Origo és a Magyar Nemzet gazdasági tartalmainak előállításában vehetnek részt.

A bezárást a lap vezetői a növekvő energia- és papírárakkal indokolták.

A Világgazdaság 1969 óta jelent meg, a lap a kétezres évek elején került a több megyei lapot is kiadó Axel Springer tulajdonába. Innen vezetett az út a 2014-ben létrehozott Mediaworkshöz, ahová alapvetően azok a sajtótermékek kerültek, amelyek kimaradtak az AS és a Ringier fúziójából.

Az 1957 óta megjelenő gazdasági hetilap, a Figyelő nem sokkal a Népszabadság 2016 őszi bezárása után került a NER érdekeltségi körébe.

A hvg.hu cikkében emlékeztet:  a kormánypárti KESMA alá tartozó, körülbelül 500 médiatermék közül az elmúlt hónapokban hármat szüntettek meg, az ellenzéki települések lakóit célzó City7-et, a FourFourTwo magazint, valamint a Pesti Srácokból kinőtt Pesti TV-t, de érkeztek már hírek a Ripost bulvárlap megszüntetéséről (illetve a Borsba olvasztásáról) is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!