Ugrás a tartalomra

Megyei azonosságtudatról tanácskoztak

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. szeptember 10. péntek 14:17
Identitáserősítésről tartott szakmai konferenciát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat pénteken. 
Bánné Dr. Gál Boglárka. Fotó: Horváth Csongor

Az egynapos rendezvényt megnyitó Bánné Dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: idén januárjától futó az „Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” nevű TOP-projekt középpontjában az olyan társadalmi kérdések állnak, mint a szociális-kommunikációs háló megerősítése, illetve a települési és megyei örökségek megőrzése.

- Egy adott térség egyediségének és ismertetőjegyeinek megtartásában a helyi identitás kialakításán túl kulcsszerepet játszik a fejlesztési célok lefektetése és az innovációs potenciál növelése, ám nem megkerülhető pillére a társadalmi aktivitás és együttműködés sem – vázolta a közgyűlési elnök.

A meghívottak az alkalmon megismerkedhettek a megye tervezett arculatával, szót kaptak a Miskolci Egyetem képviselői, valamint megyei vállalkozások és civil egyesületek is megtarthatták előadásaikat.

Az eseményen átadták a Lévay József, a VII. Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Öröksége, a Példakép és a Megye Civil Közösségeiért díjakat, nem utolsó sorban pedig az elnöki elismerő okleveleket nyújtották át.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!