Ugrás a tartalomra

Mellkason szúrta áldozatát egy férfi - most letartóztatta a bíróság

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 30. péntek 12:33
A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben többek között életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett augusztus 10-én éjjel a Szinvapark közelében találkozott a terhelttel és annak lánytestvérével, akik cigarettát kértek tőle, illetve itallal kínálták. Ekkor már mindhárman erősen ittas állapotban voltak. A Selyemrét felé sétálva találkoztak a nő barátjával, aki támadólag lépett fel a sértettel szemben, kérdőre vonva, miért karolja át az ittassága miatt bizonytalanul lépkedő menyasszonyát.

A gyanúsított ekkor elővett egy pillangókést, és mellkason szúrta a sértettet, aki lakására ment. Édesanyja értesítette a mentőket. A férfi a vérvesztség miatt elájult, és csak a kórházban tért magához.

A gyanúsított két héttel később Messenger üzenetben verekedésre hívta a sértettet, valamint megfenyegette, hogy ezúttal jobban fog célozni, és a házát is felgyújtja.

- A bíróság álláspontja szerint a kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható szigorú szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak - áll a Miskolci Járásbíróság pénteken kiadott közleményében. - Mivel a férfi ismeri a sértett lakóhelyét, illetve őt a bántalmazást követően életveszélyesen megfenyegette, tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén őt, vagy akár az eddig ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené. Reálisan fennáll a bűnismétlés lehetősége is, vagyis hogy a terhelt a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné. A bíróság mindezeket mérlegelve október 30-áig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

(A külső kép illusztráció)

További hírek

Olvasnivaló