Ugrás a tartalomra

„Mert mindig van nálunk nehezebb helyzetben lévő” – adományok Miskolcnak

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. április 04. szombat 14:16
Túllépte a nyolcmillió forintot a miskolci önkormányzat adományokra létrehozott számlája. A koronavírus járvány elleni küzdelemre nagyon sok ember ajánlott fel pénzt. Most minden forint számít, a legkisebbtől a legnagyobbig. A számla létrejöttét egyébként miskolci polgárok kezdeményezték.
Fotó: Végh Csaba

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a megyei kórháznak is az önkormányzatnak is elsőként a Műépítész Kft.-től érkezett nagyobb összegű felajánlás. - Az első percben azt éreztem, hogy segíteni kell – mondja Puskás Péter építész, a Műépítész Kft. tulajdonosa. - Amíg az ember bír, addig segítsen olyanokon, akik rosszabb helyzetben vannak, mint ő. Mindenki a maga körülményeihez képest tud segíteni, mert sajnos mindig találhatunk egy nálunk rosszabb helyzetben lévő embert.

Több millió forintot adományozott a Fehér Holló Gyógyszertár tulajdonosa is. Ő azt mondja, hogy a miskolciak segítésére szánta ezt az összeget. - A járvány elleni küzdelem most nagyon fontos, az önkormányzat pedig hatékony eszközöket vásárolhat ahhoz, hogy megfelelően felkészült legyen. Azt gondoltam, az ő belátásukra, tapasztalatukra bízom ezt a pénzt, hogy felhasználhassák – nyilatkozta a patika tulajdonosa.

Az első tárgyi adomány a BrillMasters Hungary Zrt.-é volt, ők fertőtlenítőszert adtak a városnak, amit miskolci szociális intézmények kaptak meg. - Kézenfekvő volt, hogy miskolci tisztítószergyártóként a miskolci önkormányzatnak adományozzunk. Tudjuk, hogy ők a megfelelő helye juttatják el, és a lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk segíteni. A fertőtlenítőszer-gyártásban jelenleg is elsőbbséget élveznek a kórházak és olyan intézmények, üzletek vagy szolgáltatók, akiknek a működése nem állhat le, így fertőtlenítőszerre folyamatosan szükségük van – nyilatkozta Matus Mónika, a BrillMasters vezérigazgatója.

 

Ha Ön is segíteni szeretne:

CIB Bank 10700086-42689106-67500002.

Megjegyzés: Felajánlás a koronavírus-helyzet kezelésére

További hírek

Olvasnivaló