Ugrás a tartalomra

Mi lett volna ha: elutasították Jakab Péter bérfejlesztési törvényjavaslatát

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 11. péntek 13:32
Már csak múlt időben beszélhetünk arról a törvényjavaslatról, ami többek közt a legszegényebb régiók béreinek felzárkóztatására irányult.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy a Velünk a Város frakció is támogatta Jakab Péter jobbikos országgyűlési képviselő törvényjavaslatát, ami lehetővé tehette volna, hogy az alacsony jövedelemért dolgozók teljes személyi jövedelemadójukat visszaigényeljék, a multikat pedig béremelésre kötelezzék.

A javaslat 3 pontban eszközölt bérfejlesztést a vidéken élő munkavállalók számára: 

- az állam többségi tulajdonában lévő gazdálkodó szervezetek alkalmazzák az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét: egy nyíregyházi postás például ne kereshessen kevesebbet, mint a fővárosban élő társa (ez egyébként gyakorlatilag megegyezik azzal a javaslattal, amit Miskolc önkormányzata tett a kormány felé)

- a magyar kormány tárgyalja újra a multinacionális cégekkel kötött stratégiai megállapodásokat úgy, hogy azok tartalmazzák, milyen ütemben kívánják ezek a cégek fejleszteni a munkavállalók bérsznvonalát.

- lehetővé kell tenni, hogy a kis- és középvállalkozók is tudjanak béreket fejleszteni

Jakab Péter javaslatáról azonban már csak múlt időben beszélhetünk, mivel leszavazta azt az Országgyűlés Vállalkozásfejlestési bizottsága.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!