Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.02.04.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 04. szombat 07:50
Hűvös idő lesz, amit a megerősödő szél miatt várhatóan még hidegebbnek érzünk majd. Érkeznek a reggeli friss hírek a minap.hu-n!
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szombaton eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet. Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor. Az északnyugati szél szinte országszerte viharos, helyenként erősen viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

Városszerte jó és kiváló a levegő minősége a pmmonitoring adatai szerint. Szennyezett levegőt csak Berekalja, Martinkertváros és Szirma egyes részein mutat az oldal. A meteorológia által jelzett erős, sőt olykor viharos szélnek ha sok pozitív hatása nem is lesz, de annyi bizonyosan, hogy a levegőminőséget tovább javítja majd.

Útinform

A Városgazda tájékoztatása szerint az autósoknak átmeneti útzárra kell számítaniuk az alábbi helyeken:

Lezárják az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utca - Reményi Ede utca - Rácz György utca közötti útszakaszt. A lezárás február 6-ától, vagyis jövő hét hétfőtől lép életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Szerdától - előreláthatólag egy hétig - bontással járó hibaelhárítást végeznek a Zsolcai kapu 14. szám előtti útszakasz városból kifelé vezető két sávjában, ezeket a sávokat a munka idejére lezárják.

A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, tehát kerülni kell.

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u .48.
Görömbölyi u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalom
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Már csak néhány lépés választ el a pihenéstől, de te már most is úgy érzed, hogy egészen lemerültél. Egy jó beszélgetés segíthet, hogy visszakapd a lendületedet, és ismét erőre találj.
Bika
Amikor a tanítvány túlszárnyalja mesterét, akkor eljön az ideje a továbblépésnek. Ne félj változtatni, és új utakat felfedezni, de azt se felejtsd el, hogy honnan jöttél, és hogy milyen utakat jártál végig.
Ikrek
Ijesztő híreket kaphatsz, amelyek ráadásul biztosnak tűnnek, és már kevés esély van a változtatásra. Amíg azonban nem dőlt el minden, addig lehetőséged van arra, hogy felülírd a dolgokat.
Rák
Szeretnél közelebb kerülni valakihez, ehhez azonban arra van szükség, hogy őszintén és kendőzetlenül beszélj az érzelmeidről, ami nem mindig könnyű feladat. Ha megéri, ne félj meglépni a dolgot.
Oroszlán
Valami eltereli a figyelmedet a teendőidről, de ha ennyire képes magával ragadni, akkor lehet, hogy ez sem kevésbé fontos feladat. Tartsd szem előtt, hogy mi az, ami a valódi vágyad lenne.
Szűz
Jól sikerül egy terved, és bezsebeled a bókokat, régen érezted már ennyire formában magadat, most azonban mintha minden neked kedvezne. Használd ki azt a sok pozitív energiát, amit most kapsz.
Mindenkinek megvan a maga keresztje, de neked a sajátodat kell cipelned. Ne becsüld le másokét, de a magadét sem, hiszen okod van arra, hogy büszke legyél arra, hogy milyen messzire vitted már.
Skorpió
Szeretnél bizonyítani valakinek, de a legjobb eredményt akkor éred el, ha nem másokért, hanem önmagad megelégedésére dolgozol keményen. Próbálj a saját magad állította követelményeknek megfelelni.
Nyilas
Itt az ideje egy kis pihenésnek, mert sokat dolgoztál ezen a héten, és érzelmileg is kimerülhettél. Tarts egy kis szünetet, mert lesznek még rád váró feladatok, amikhez kell az energia.
Bak
Az őszinteségben hiszel, és senkit nem szeretnél szándékosan megvezetni, de van, amikor nehéz kimondani az igazságot. Ha még nem állsz készen, inkább kérj egy kis időt, de ne menekülj hazugságokba.
Vízöntő
Ne fogj új feladatba, míg az egyiket nem fejezted be. Meg kell tartanod a mértékeltességet, és a terveket sem elég csak szövögetni, a megvalósításukhoz is energia kell.
Halak
Ne legyél túl szigorú valakivel, mert nem biztos, hogy ezzel segítesz a legtöbbet. Lehet, hogy éppen egy kis bátorításra van szüksége ahhoz, hogy meg merje lépni a sikerhez vezető lépéseket.

Forrás: bien.hu

Programok

Jelenleg nincsenek programok!