Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.09.29.) – időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 29. péntek 07:23
Jó idő, jó levegő – kellemes nyárutót tartogat a péntek csapadék nélkül, sok napsütéssel.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) pénteki előrejelzése szerint a pára- és ködfoltok legkésőbb délelőtt mindenhol feloszlanak. Ezt követően ma napközben is folytatódik a túlnyomóan derült idő, legfeljebb helyenként lehet kevés gomoly- és fátyolfelhő az égen. Csapadék nem lesz. A szél csak Sopron környékén élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére többnyire 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Levegőminőség

A kellemes nyári idő mellé kiváló levegőminőség társul pénteken is – adja hírül a pmmonitoring.hu.

Útinform

Autósok figyelem, a Városgazda közlekedési információi következnek:

Útlezárás:

A Thököly-híd környékén útlezárásokkal járó munkák kezdődtek. A híd térségében körülbelül 75 méter hosszban, az Újgyőri főtér felé a Kiss Ernő utca külső forgalmi sávját lezárják. A híd szélesítéséhez szükséges cölöpözési munkák érdekében, a hídon egy forgalmi sávra szűkül a gépjármű-közlekedés, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett. A csomópont forgalmát továbbra is jelzőlámpa szabályozza majd.

A Kiss Ernő utcát keresztező gyalogos átkelőhely fennmarad, a híd területén külön gyalogos közlekedési folyosót építenek ki.

Útfelújítások miatt több helyen is forgalmirend-változásra kell számítani Miskolctapolca területén, az Iglói utcában lévő buszmegállókat áthelyezik a Bay Zoltán téri parkolóba, ahol ideiglenes megállót alakítanak ki. A buszközlekedés biztosítása érdekében a parkolóban húsz helyet átmenetileg megszüntetnek, ezért a felújítás ideje alatt a gépkocsival közlekedőknek érdemes az Enyedi György utcai nagyparkolót vagy a Győri utcai díjköteles parkolót használniuk. Megkezdődött a Fagyöngy utca, a Csabai utca és a Görömbölyi utak felújítása is. A kivitelezéssel érintett szakaszokon forgalmirend módosítás, egyirányúsítás, valamint félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben. A parkolóhelyeket is korlátozott számban lehet igénybe venni.

A Dayka Gábor utca meghosszabbításának beruházásához kapcsolódó közműépítési munkálatok miatt módosult a Toronyalja utca forgalmi rendje. A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett.

A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében nem működnek.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Aradi u. 35ű
Avar u. 12ű


Balassi B. u. 15
Bányamécs u. 11
Brassói u. 34
Báthori sor 55
Bárczay  u. 2
Benyiczky u. - Eszperantó u. kereszteződése
Besenyői u. 6
Bezerédi u.1
Bezerédi u.28
Bíró u. 10
Bükkszentlászló fő út 9
Csendes u. 26
Csortos Gy. u.-Lányi E. u. sarok
Előhegy u. 54
Erdősor u. 22; 52
Erenyő u. 86
Fém u. 4
Garam u. 4
Irinyi J.u. - Iván u. kereszteződés
Kabar u. 5
Kapos u. 46
Katowice u. 49ű
Koboz u.2.
Középszer u. 12
Középszer u. 40
Középszer u. 42
Lévay u. - Zrínyi I. u. kereszteződés
Malom u. – Szirmai u.  kereszteződés
Maros u. – Görögszőlő u. kereszteződés
Mányoki Á. u. 52
Mária u. 3
Mikes Kelemen u. 4
Nagyváradi u.7
Nándorfehérvári u. 13/b
Nyár u. 19
Negyvennyolcas u. 3-5.
Puskin - Gózon u. kereszteződés
Pillangó u. 12.
Reptéri út 2-4
Réz u.7
Serház u. 4
Sütő J. u. 23

Szabadság u.20
Szerdahelyi – Andrássy u. kereszteződése
Tábortűz u. 3ű
Tulipán u. 16
Ungvári u. 10
Vasöntő u. 5
Vásárhelyi P. u. 2
Zrínyi I. u. 53

Horoszkóp

Kos

Jól teszed, ha a felét sem hiszed el annak, amit látsz és hallasz, mert most sokan próbálnak megtéveszteni. Csak arra alapozz, amit saját magad, első kézből tapasztaltál meg.

Bika

Nem árt megfontolni a kockázatokat, mielőtt egy fontos dologba ugrasz most fejet, ugyanis elég egy rossz mozdulat, és sokkal többet veszíthetsz, mint amennyit nyerhetsz ebben a játékban.

Ikrek

Végre elhatároztad magadat, és most már senki nem tarthat vissza attól, hogy a magad útját kövesd. Ha tudod, hogy hová tartasz, és azt is tudod, hogy ez a helyes irány, senki nem állhat az utadba majd.

Rák

Más utakat választottál, mint amire a legtöbben rá akartak beszélni, de bízol magadban, és abban is, hogy ez volt a helyes döntés. Valaki ugyan megpróbál elbizonytalanítani, de ennél többre lesz szüksége.

Oroszlán

Unod már, hogy mindenki ugyanazt fújja, mintha az embereknek nem lenne saját véleménye. Közben, ha te egy eredeti gondolattal állsz elő, mindenki letorkol - pedig te legalább még próbálkozol.

Szűz

Végre sikerült megtalálnod a megoldást, amit régóta keresel, de nem vagy benne biztos, hogy a megvalósítás is menni fog. Most nincs más lehetőséged, ezért aztán kénytelen leszel kitalálni valamit.

Mérleg

Nem léphetsz kétszer ugyanabba a pocsolyába, ezért abban sem lehetsz biztos, hogy egy megoldás, ami egyszer már kihúzott a csávából, újra kifog. Azt viszont most is tudod, hogy csak te mentheted meg saját magadat.

Skorpió

Régóta kerülgettek egy kényes témát, és úgy érzed, itt az ideje, hogy beszéljetek a kérdésről. Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit hallasz, de legalább nem lesz többé egy elefánt a szobában.

Nyilas

Valaki megpróbál rávilágítani, hogy rossz döntést hoztál, de te nem vagy az a típus, aki hagyja, hogy mások döntsenek helyette. Mindenki jobban jár, ha hagyják, hogy magad alkoss ítéletet.

Bak

Lassan kifutsz az időből, de te még valamit mindenképpen szeretnél beleszorítani a napodba, ezért aztán hajlandó vagy kicsit kockáztatni is. Ha elég ügyes vagy, akkor jól jöhetsz ki ebből a dologból.

Vízöntő

Egyelőre jól állnak a dolgok, de ez nem jelenti azt, hogy ne kellene hamarosan nagyobb felelősséget vállalnod, ami több munkát is jelent majd, és kicsit tartasz ettől. Csak nyugalom, ura leszel a helyzetnek.

Halak

Ne siettess semmit, mert könnyen lehet, hogy nem úgy jössz ki a dologból, mint ahogyan szerettél volna. Hagyj időt a környezetednek is, hogy felkészüljenek a nagy változásra, mielőtt lépnél.

Forrás: bien.hu

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!