Ugrás a tartalomra

Minden eddiginél szigorúbb beléptetési rendszer a járványkórházban

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. március 27. péntek 12:53
A koronavírus okozta járványügyi vészhelyzetre tekintettel, az alábbiakról tájékoztat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház.

A kórház Csabai kapu 9-11. szám alatt található Semmelweis kórházi telephelye járványkórházzá történő átalakítása teljes körűen megtörtént, befejeződött. A kórházi telephelyen a kórház teljes ágykapacitása rendelkezésre áll a betegek ellátására.  Az intenzív részleget kibővítették, ennek megfelelően külön lélegeztető központot alakítottak ki az esetlegesen lélegeztetésre szoruló betegek számára és a gyermekek esetében is elkülönített lélegeztetési részleg áll rendelkezésre.

A telephelyen található műtőkapacitást átalakították és felszerelték annak megfelelően, hogy a jövőben kizárólag a COVID-19 vírusfertőzött betegek ellátása  történhessen meg itt, szinte valamennyi műtétes szakma esetében. A kórház működtetési infrastruktúráját megerősítették és minden eddiginél szigorúbb beléptetési rendszert vezettek be annak érdekében,  hogy az intézmény területén csakis és kizárólag az arra kijelölt szakszemélyzet,  valamint az oda irányított betegek tartózkodjanak.


Fenti állapot az egészségügyi vészhelyzet időtartamának végéig áll fenn. A vészhelyzet feloldását követően várhatóan több hónapot vesz majd igénybe a kórházi telephelyek restrukturálása.


A járványügyi kórház működésének kialakításával kapcsolatban további közlemények nem várhatóak.  A végleges működési rend kialakult.
Emellett tájékoztatják a lakosságot, hogy a Semmelweis Tagkórházban működő járványkórházban a betegek részére kijelölt jelentkezési pont a tüdőgyógyászat épület földszinti járóbeteg részlege.  Az elsődleges orvos-beteg találkozás itt történik és ennek eredménye függvényében irányítják a betegeket más ellátó helyekre.


A fentiekhez hasonló módon a járóbeteg rendelések átszervezése valamennyi telephelyükön befejeződött.  A mezőkövesdi és szikszói tagkórház járóbeteg rendeléseire vonatkozóan március 23-án hétfőn adtak ki tájékoztatást, a Szentpéteri kapui telephely, a Csabai kapui SZTK, a Szent Ferenc Tagkórház, valamint a Diósgyőri Rendelőintézet esetében az alábbiak szerint alakul a járóbeteg ellátás rendje.
A Szentpéteri kapu 72-76. szám alatt található telephely beléptetési rendjét változatlan formában tartják fenn.  A beléptető pontokon továbbra is kézhigiénés fertőtlenítés, illetve testhőmérséklet mérés várható.


A korábbiakhoz hasonlóan megerősítik, hogy megítélésük szerint az intézmény mind infrastrukturális, mind személyzeti kérdések vonatkozásában, mind fogyóeszközök, mind pénzeszközök tekintetében felkészült a járványügyi veszélyhelyzet kezelésére.
​Tisztelettel kérik az állampolgárokat,  hogy a járványügyi helyzetre vonatkozóan csak hiteles médiumokból tájékozódjanak, mert számos internetes portálon, illetve társasági médiumokban valótlan hírek, álhírek, szakmai ismeretek nélkül, megalapozatlan vélemények jelennek meg.  A betegellátást érintő kérdésekben, kórházi ellátás esetében támaszkodjanak kórházunk honlapjára, háziorvosi ellátást illetően pedig az illetékes önkormányzat elektronikus felületére.

Fotó: Végh Csaba


Nyomatékosítani szeretnék, hogy a járványügyi helyzet súlyosbodása ellen Önök, az állampolgárok tehetik a legtöbbet, ha személyes kontaktus felvételekre vonatkozó javaslatokat, illetve az életformára, életmódra tett javaslatokat maradéktalanul betartják, amelyek közül a legfontosabbak:


Aki teheti, maradjon otthon!


A személyes kontaktus felvételt munkahelyen és családban is minimalizálni kell.


Felső légúti hurutos panaszok esetén viseljen arcmaszkot és lehetőség szerint a személyes kontaktus felvételtől tartózkodni szükséges!
 Rendszeresen mosson, fertőtlenítsen kezet!


A 65 év felettiek lehetőség szerint egyáltalán ne mozduljanak ki otthonaikból, a rokonok és az önkormányzat nyújtsanak segítséget számukra!


A külföldről hazaérkezők, különösen a tartósan külföldön tartózkodók tartsák kötelezettségüknek a 14 napos önkéntes karantént és azon belül is a személyes izolációt!


Lázas, köhögéssel járó megbetegedés esetén senki ne induljon el otthonról a háziorvosokkal történő telefonos kapcsolatfelvétel nélkül!
Amennyiben úgy gondolja, kórházi ellátásra van szüksége, előtte feltétlenül konzultáljon háziorvosával!

A kórház járóbeteg rendeléseiről  weblapjáról www.bazmkorhaz.hu tájékozódhat.


 Kifejezett kérésük, hogy a kórházzal a telefonos kontaktus felvételtől tartózkodjanak!
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!