Ugrás a tartalomra

Mint a viccben: forgalommal szemben kocsikáztak az autópályán - VIDEÓVAL

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. július 21. szerda 16:40
Az M3-ason és az M0-son is a forgalommal szemben hajtó autósokat vettek fel a Magyar Közút kamerái.

Van az a régi vicc, hogy:
- Figyelem! Az M3-ason autózók figyelmét szeretnénk felhívni, hogy legyenek óvatosak, mert egy örült a forgalommal szemben autózik Budapest felé! - mondja a hírszerkesztő a rádió közlekedési híreiben.
Kovács épp az autópályán hallgatja a felhívást, majd felcsattan:
- Mi az, hogy egy?? Az összes!

Az a vicc, hogy ez nem vicc, és ezt a Magyar Közút kamerái is bizonyítják. Nézzék csak:

A cég  úgy fogalmaz, az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, mikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök, nem is akárhol, hanem a forgalmas M3-as autópályán és M0-ás autóúton, veszélybe sodorva ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is.

A részletekről szólva elmondják, július 16-án, pénteken az M0-ás autóúton, 17-én, szombaton délután pedig az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán döntött úgy ismeretlen okból egy-egy sofőr, hogy nem megfelelő számukra a szabályos menetirány.

Kiemelik, a közösségi oldalakon megjelent információk szerint az M0-áson a sofőr a középső sávban haladva állóra fékezett, majd megfordult az autóút kellős közepén és úgy haladt tovább. Az M3-ason szembehajtó sofőr pedig legalább 4-5 kilométeren keresztül haladt a forgalommal szemben.

A megdöbbentő húzásokat a Magyar Közút kamerái rögzítették. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a társaság szakemberei nem győzik hangsúlyozni, mennyire életveszélyesek ezek a manőverek.

Hozzáteszik, a társaság az ilyen esetek elkerüléséért indított már korábban is kampányt „Tartsd az irányt” címmel, mellyel kapcsolatban az alábbi linken található bővebb információ.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!