Ugrás a tartalomra

Miskolc az Erőemelő Világbajnokság házigazdája

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 19. vasárnap 19:01
Vasárnap kezdetét vette az Erőemelő Amatőr Világszövetség (WUAP) Erőemelő Világbajnoksága. A rangos megmérettetés részeként szeptember 19. és 25. között közel 500 sportoló látogat el Miskolcra.

Tavaly a pandémia miatt el kellett halasztani a versenyt, úgyhogy idén már mindenki nagyon várta, hogy bepótolhassák a megmérettetést. Három versenyszámban küzdenek meg a sportolók: erőemelés, fekvenyomás és felhúzás. Ezeken belül – külön férfi és női – ifjúsági, junior, felnőtt, open és masters kategóriákban dolgoznak majd az izomzatok.

Képgalériánk a verseny első napjáról; Fotó: Juhász Ákos

A megnyitón Veres Pál polgármester mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el a Miskolc Városi Szabadidőközpontba, ugyanis látványos verseny lesz, amely során hatalmas súlyokat mozgatnak meg a résztvevők. Külön kiemelte, hogy a legfiatalabb induló 15, míg a legidősebb 88 éves.

Mészáros László főszervező, a sportág legendája maga is versenyezni fog az egy hét folyamán. Most azonban arról biztosította portálunkat, hogy a világbajnokság rendben elindult. Külön kiemelte a nagyszerű bírói gárdát, akik irányítják a megmérettetést.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!