Ugrás a tartalomra

Miskolc is csatlakozott a rákellenes világsétához

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. január 13. szerda 12:44
A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life-hoz csatlakozva meghirdette az első Rákellenes Világséta (World Cancer Walk) magyarországi szakaszát január 10-ére. A kezdeményezés COVID kompatibilis, ugyanis a résztvevők nem gyűltek csoportokba, hanem egyesével regisztráltak és sétáltak a szabadban.

A Rákellenes Világséta kezdeményezője a Relay For Life nevű civil szervezet. Bár számos séta, túra, felvonulás volt-van-lesz a daganatos betegségekkel kapcsolatosan, e kezdeményezés formája egyedi, mivel a Rákellenes Világséta egyfajta stafétaként valósul meg. Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát. Budapest és Magyarország időzónája január 10-én 15 órától 16 óráig tartott.

Az eseményen bárki részt vehetett az előzetes, ingyenes regisztrációt követően, aki együttérzését szeretné kifejezni daganatos beteg hozzátartozójával, ismerősével vagy a rákbetegekkel kapcsolatban, illetve támogatni szeretné a daganatellenes harcot. 
A jelentkezéssel a résztvevő vállalta, hogy egy órát sétál egyedül vagy barátokkal  a városnak-országnak kijelölt idősávban.  
A Rákliga mindenki egészsége és biztonsága érdekében hangsúlyosan nem szándékozott a résztvevőket nagy csoportokba toborozni, és aki nem kívánkozott messzebbre, a háztömb körüli sétával is részt vehetett.

A Liga felhívására összesen 34 magyar város csatlakozott a Rákellenes Világsétához: Budapest; Miskolc; Szeged; Hatvan; Mezőberény; Salgótarján; Gyula; Tamási; Békéscsaba; Sárbogárd; Ózd; Borsodnádasd; Tahitótfalu; Szeghalom; Nagymaros; Debrecen; Kánya; Gyöngyös; Encs; Gödöllő; Bánk; Kecskemét; Vág; Nagyréde; Sárszentágota; Tata; Parádsasvár; Edelény; Valkó; Szentendre.

A nap során összesen több mint több mint 200 városból, több mint 1000 regisztrált gyalogló vett részt összesen 7063 euró adományt összegyűjtve a Relay For Life programjaira. Ennek alapján elmondható, hogy a magyarországi részvétel erős volt, mind haza gyaloglók, mind a csatlakozó városok száma felülreprezentált az ország lakosságszámához képest.
 

További hírek

Olvasnivaló