Ugrás a tartalomra

A Miskolci Egyetem továbbra is a növekedés útján

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 28. kedd 15:00
A Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet a miskolci campus.

fotó: illusztráció

A tavaly felvett hallgatók 74 százaléka, 2.221 fő állami ösztöndíjas, ami önmagában mutatja az intézmény stabilitását. Emellett 772 fő az önköltséges képzésekre nyert felvételt.

A Miskolci Egyetemre felvett hallgatói létszám az utóbbi hat évet tekintve 2019-ben volt a legmagasabb, úgy, hogy a felsőoktatási intézmények alapszakjaira való bejutáshoz szükséges minimális ponthatár 2015-ben országosan 280 pontra emelkedett.

A felsőoktatási intézmények között egyre fokozódó versenyben a Miskolci Egyetem folyamatosan erősíti pozícióját a népszerű fővárosi egyetemek és a több intézményből integrált nagyvárosi egyetemek között. Az intézmény a demográfiai folyamatok és a felvételi ponthatárok emelkedése mellett is növelni tudta népszerűségét, így továbbra is az észak-magyarországi régió meghatározó tudásbázisa.

A 2019-ben felvettek 32 százaléka műszaki-, 27 százalékuk humán- és társadalomtudományi-, míg 26 százalékuk gazdaságtudományi területen kezdheti meg tanulmányait, további 15 százalékuk egészségügyi és művészeti képzésben vehet részt.

A tavalyi évben egyetemi szinten 20 fővel emelkedett a beiratkozott, Stipendium Hungaricum ösztöndíjat elnyert külföldi hallgatók száma.

A 2020. évi általános felvételi eljárás tekintetében a Miskolci Egyetem a keresztféléves felvételi eredmények növekedésével számol, hiszen új szakok kezdik meg működésüket.

A növekedésnek motorja lesz az Állam- és Jogtudományi Kar által meghirdetett jogász szak, mert a korábbi állami finanszírozásra előírt 440 ponttal szemben az idén elegendő lesz 350 pont, továbbá a többi jogászképzést folytató intézményhez hasonlóan a Miskolci Egyetem is 80 fő állami finanszírozotti helyet kapott a fenntartótól.

A 2020. évi általános felvételi eljárással kapcsolatban további információ az egyetem honlapján található.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!