Ugrás a tartalomra

Miskolci nap (2022. 12. 06.) - időjárás, útinfo, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 06. kedd 07:10
Mutatjuk a legfontosabbakat!

Időjárás

Az összefüggő csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat. Eközben reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő. Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lökések is kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel. Késő estére 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet.

Útinfo

Félpályás terelésre lehet számítani:

Andor utca 104.
Bajcsy-Zs. u. 36.
Bellervölgy u. 12.
Csabavezér út 1-3
Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
Diófa u. 10.
Előhegy u. 20., 22.
Győri kapu 26.
Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
Kis-Hunyad u. 13.
Klapka u. 12.
Kolozsvári u. 13-15.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nagysándor József u. 7.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pacsirta u. 100.
Pillangó u. 12.
Salétrom u. 14.
Sas u. 5.
Vasöntő u. 5.

Útlezárás:

Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva.


A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell!

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.

A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.
Hibaelhárítási munkát végeznek a Horváth Lajos utca Szentpáli István – Ady Endre utcák közötti szakaszán, azon belül is a Pláza parkolóépületeinek térségében.

A munkálatok a magyar Telekom Nyrt. megbízásából folynak majd december 2 – 5 között, azaz péntektől hétfőig. A munkavégzés célja a közútban elhelyezkedő, megsüllyedt alépítményi szekrény-fedlap cseréje.

A munkák idején a fenti útszakaszon egyirányú lesz a forgalmi rend a Búza tér irányába. Az Ady Endre utca felől érkező járművek a Horváth Lajos utca – „McDonalds parkoló melletti utca” – Madarász Viktor utca útvonalon tudják megközelíteni a Szentpáli István utcát.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.

Levegőminőség

Városszerte több helyen szennyezett a levegő minősége: a Papírgyárnál, a Kiliánban, a Békeszállónál és az Avasalján, valamint Martinkertvárosban és Szirmán is rossz értékeket mértek. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Horoszkóp

Kos
A csillagaid ma is a túlzásra való hajlamodat hozzák sajnos előtérbe. Ma leginkább a kötelességteljesítés terén vetheted el a sulykot, aminek a következtében teljesen túlvállalod magad. Vállalj kevesebbet, és készíts pontos időbeosztást!

Bika
Ki kell mondanod valamit, ami már régóta nyomta a lelkedet. Ám vigyázz, mert ha olyannak feded fel a titkodat, aki megbízhatatlan, akkor azzal nagy lavinát indítasz el önmagad ellen. A legjobb bizalmas, aki valóban tud titkot tartani, egy Skorpió barát lehet.

Ikrek
A türelem ma nem az erősséged, ezért szokatlanul erőszakosnak tűnhetsz a környezeted szemében. Méghozzá minél szelídebb és megengedőbb voltál az eddigiekben, a mai napon annál meglepőbbnek fognak találni, hogy határozott is tudsz lenni.

Rák
Hála a jó természetednek, megbízható és szorgalmas embernek ismernek és egyre inkább elismernek a munkahelyeden. Sajnos annyira, hogy lassan minden komoly feladatot rád bíznak. Ezért viszont már több pénz járna: tudasd a főnököddel!

Oroszlán
Ha eddig sikerült is halogatni, tovább már nem teheted meg: amit nem szeretsz, azt ma el kell végezned. Szerencsére kellően ihletett állapotban talál téged ez a mai nap, simán megtalálod a kézenfekvő megoldást még a legbonyolultabb kérdésekre is.

Szűz
Egy váratlan esemény hirtelen mindent megváltoztathat az életedben. Te hajlamos vagy a tökéletességre, ezért a mai napon máris kapkodni kezdesz. Higgadj le, és inkább készíts listát a teendőkről. Az időbeosztás kövesse a fontosságot!

Mérleg
Sikerül ma felbosszantanod magad. Valakinek a kicsinyessége, vagy értetlensége már annyira bánt, hogy nem tudod tovább türtőztetni magad, és kifakadsz. Ne vidd haza a bosszúságot! A pároddal ne vessz össze!

Skorpió
Nehéz nap lehet neked a mai: szinte belefulladsz a munkába, ki sem látsz a teendőkből. Kesergés helyett inkább mégis arra gondolj, hogy mennyire örülhetsz, hogy egyáltalán van dolgod. Ez ügyben ma módod lesz valaki másnak is segíteni.

Nyilas
Van valaki, aki nagyon szeretne találkozni veled, de sehogy sem tudod a módot, hogyan vedd fel a kapcsolatot. Ha sejted, kiről van szó, akkor menj elébe a dolognak, és kezdeményezz. Ha nem, akkor ma biztosan ad valami jelet a sorsod az illetőről.

Bak
Unalmasnak ígérkezik a napod. Különösen, ha magányos vagy, és a csizmádba senki nem csempészett apró ajándékokat, érezheted úgy, hogy ez egy újabb szürke hétköznap. Kesergés helyett inkább gondolj arra, hogy kit lephetnél meg te apró ajándékkal!

Vízöntő
Szükséged van társaságra, szeretetre, figyelmességre. Szerencsére sok a barát körülötted. Ha mégsem így lenne, akkor pedig könnyű a dolgod: csak hívd fel egy rég nem látott ismerősödet. A beszélgetés persze személyesen a legjobb.

Halak
Túlfűtött érzelmek jellemezhetnek: hol túl haragos, máskor meg túláradóan szerető vagy. Próbáld megtalálni ebben a nagy hullámzásban a középpontot! Az este már jóval higgadtabb hangulatban telik.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!