Ugrás a tartalomra

MISKOLCI NAP (2022.11.27.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFÓ, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 27. vasárnap 08:15
Minden, amit ma az időjárásról, levegőminőségről, városi közlekedésről és a sorsról tudni kell.
Fotó: Internet

Időjárás

Országos előrejelzés vasárnap: 

Napközben javulnak a látási viszonyok, de általában erősen felhős vagy borult, több helyen párás idő lesz a jellemző. Számottevő csapadék az ország nagy részén nem várható. A tartósan borult, rétegfelhős területeken szitálás, a keleti, északkeleti megyékben gyenge eső, ezen belül az Északi-középhegységben átmeneti ónos szitálás, jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 3 és 10 fok között várható. Késő este -2, +5 fok közötti értékeket mérhetünk.
A látási viszonyok jórészt javulnak, de alapvetően erősen felhős, párás időre lehet számítani. A Dunántúlon válhat szakadozottá a felhőzet. Számottevő csapadék az ország jelentős részén nem várható. Északkeleten szitálás, a hegyekben ónos szitálás, esetleg jelentéktelen havas eső, hószállingózás előfordulhat. Az északi, északnyugati szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.
Éjszaka főként az ország középső és keleti részén képződött meg, mely napközben a középső országrészben tartósabban meg is maradhat, csak lassan javulnak a látási viszonyok.

Miskolc és környéke időjárása: 

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat. Több tájegységünkön számítani kell szitálásra, esetleg gyenge esőre, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat. Hosszabb napos időszakokra elsősorban a nyugati és az északnyugati tájakon van nagyobb esély. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban -2 és +4, kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a naposabb tájakon mérhetjük a magasabb értékeket. Hétfőn is sokfelé indul párás, ködös idővel a nap, és napközben is többfelé maradhat szürke az idő. Helyenként előfordulhat szitálás, gyenge eső, hajnalban, reggel néhol ónos szitálás is kialakulhat. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. Napközben 2-8 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Vasárnap időjárási front nem lesz felettünk, de hajnalban, reggel ismét sokfelé lesz felhős, ködös, nyirkos az idő, így felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A tartósan felhős, nyirkos, fényszegény tájakon fáradékonyabbak, tompábbak, dekoncentráltabbak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk.

Fejfájás, vérnyomás-ingadozás és izomgörcsök is jelentkezhetnek. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap hajnalra, reggelre többfelé képződhet pára, köd, mely napközben helyenként tartósabban is megmaradhat, így ezeken a tájakon korlátozott látási viszonyokra kell számítani. Több tájegységünkön szitálás, esetleg gyenge eső is kialakulhat, hajnalban, reggel a fagyosabb tájakon ónos szitálás is előfordulhat, így fel kell készülni vizes, csúszós, helyenként akár jeges, nagyon csúszós, balesetveszélyes útszakaszokra is. A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően! Balesetmentes közlekedést kívánunk! (met.hu)

Levegőminőség

Jó hírrel indul a vasárnap, mert a szombati szennyezettebb levegőt elfújta a szél. Vasárnapra virradóra a tegnapinál sokkal jobbak a mért adatok, mindössze Komlóstetőn és Perecesen haladja meg a szálló por és a füst az egészségre már kockázatot jelentő mértéket. A városunk többi részén mindenhol a megfelelő kategóriában vannak az értékek, két helyen: Diósgyőr városközpontban és a belvárosi Városháztéren pedig kifejezetten jó a levegő minősége. 
Összességében tehát határozottan jobb levegőre ébredt a város vasárnap. Reméljük, ez egész nap így is marad! További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon találhatnak.

Útlezárás:


- Vörösmarty M. u. az Y híd építése miatt továbbra is lezárva;
- A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába.Kerülni kell!
Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.
- A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a  Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkálatok miatt.
Kérjük, vezessenek fokozott figyelemmel, mert a munkálatok előrehaladtával a forgalom irányítása is változik! Akár napon belül is. Mindig kövessék a kihelyezett jelzések aktuális utasításait. 

 

Napi horoszkóp 2022.11.27.

Kos
Amikor jó a kedved, a kihívásokat és a feladatokat is kedvezőbb színben látod, de ha le vagy törve, ezek a dolgok sokkal reménytelenebbnek tűnnek. Ne feledd, mennyit számít a pillanatnyi hangulatod, amikor egy feladat súlyát ítéled meg.

Bika
Ne hagyd, hogy a magánéleted a munka rovására menjen, még akkor is tarts ki a számodra fontos dolgok mellett, ha emiatt valami terveidet módosítanod kell. Most az a lényeg, hogy aki fontos számodra, az érezze, hogy mellette állsz.

Ikrek
Kedvező lehetőség kínálkozik, ami esélyt teremthet arra, hogy végre rendbe hozd kicsit az anyagi helyzetedet, de tudod, hogy a feladat is nagy lesz. Mérlegelj, és csak akkor vállald el a dolgot, ha biztos vagy benne, hogy tudsz élni a lehetőséggel.

Rák
Az elmúlt napok megpróbáltatásai után végre meg tudsz nyugodni egy kicsit, kedvezően alakulnak a dolgok, és a családod körében is tudsz időt tölteni, ami mindig feltölt energiával. A nap végére sokkal jobban fogod érezni magadat.

Oroszlán
Olyan helyeken keresheted a megoldásokat, ahol nem találhatod meg őket, és ezt te is tudod, de félsz messzebb merészkedni. Pedig az igazságot csak akkor találod meg, ha mersz kockáztatni is egy keveset.

Szűz
Végezz el ma annyi feladatot, amennyit csak tudsz, mert holnap sokkal izgalmasabb kalandok várnak, és nem akarsz majd ezekről a munka miatt lemondani. Különben is nyugodtabb leszel, ha kevesebb teher nyomja a vállaidat.

Mérleg
Ne félj kimondani azt, amit gondolsz, még akkor sem, ha tudod, hogy lesz, aki nem ért egyet veled. Ennyi konfliktust vállalnod kell a véleményedért cserébe, főleg, ha hiszel abban, hogy te a jó oldalon állsz, ahová fontos minél több embert megnyerni.

Skorpió
Egy kedves szó vagy egy gesztus néha többet ér, mint az erőltetés vagy a fenyegetőzés. Tudod, hogy ezzel a módszerrel sokszor nálad is többet lehet elérni, ezért te se feledd el, hogy mézzel lehet a legtöbb legyet fogni.

Nyilas
Szinte kicsattansz az örömtől, és ez csak tovább fokozódik, amikor a nap második felében jó híreket is kapsz. Most már csak attól félsz, hogy valami kipukkasztja a boldogságodat, hiszen az nem lehet, hogy minden ilyen jól alakuljon. Bízz a saját szerencsédben!

Bak
Ne hagyd elhallgattatni magadat, ha tudod, hogy nálad van az igazság, még akkor sem, ha sokan rosszallják azt, hogy kinyitod a szádat. A fejlődéshez azonban csak úgy vezet út, ha lesz, aki elég bátor ahhoz, hogy rálépjen az útra, amin majd sokan fogják követni.

Vízöntő
Ha hiszel valamiben, akkor azért tűzön-vízen keresztülmész, és nem hagyod, hogy bárki is megijesszen. Ez a magabiztosság másoknak is példaértékű lehet, és olyanok is követhetnek, akik maguktól sosem lettek volna elég bátrak ehhez.

Halak
Ami a szívednek kedves, azzal te magad is szívesebben foglalkozol, és ez majd a munkád eredményén is meg fog látszani. Próbálj olyan dolgokkal foglalkozni, amik tényleg fontosak szerinted is, mert akkor az eredményeid is ehhez foghatóak lesznek. (bien.hu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!