Ugrás a tartalomra

A miskolci tram-trainről is egyeztettek

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. április 24. szombat 16:07
A közlekedésért felelős helyettes államtitkárral egyeztetett Veres Pál polgármester pénteken a városházán.
Alternatív utakon is gondolkodnak Miskolcon. | Fotó: Mocsári László

Egyebek mellett Miskolc közlekedési hálózatáról és a város 2030-ig tartó fejlesztési terveiről is szó esett a megbeszélésen, amelynek már több előzménye is volt – elevenítette fel érdeklődésünkre a polgármester. Veres Pál elmondta, korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával is egyeztetett ezekben a témákban.

Most arról beszélt Tóth Péter helyettes államtitkárral, hogy a tervezett miskolci fejlesztések mennyire illeszkednek azokhoz a kormányzati elképzelésekhez, amelyeket a következő uniós pénzügyi ciklusban forrást kaphatnak.

– Szeretnénk áttekinteni Miskolc közlekedési hálózatát, gondolkozunk alternatív utakon, az intermodális csomópont is terítéken van. És felszínen tartjuk a környező településekkel tervezett tram-train (vasút-villamos) kapcsolat létrehozásának tervét is – sorolta a városvezető.

A megbeszélésen részt vett még Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Szopkó Tibor, a polgármesteri hivatal Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának elnöke, önkormányzati képviselő (Velünk a Város), valamint Szunyogh László főépítész is.

További hírek

Olvasnivaló