Ugrás a tartalomra

Miskolcnak szolgáltatási díjat kell fizetnie, ha újra szeretne nyittatni postahivatalokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 06. kedd 14:19
A postahivatalok újranyitásának lehetőségeiről tárgyalt kedden Veres Pál polgármester a posta területi vezetőivel.

A városvezető Facebook-posztjában felelevenítette, Fónagy János gazdaságfejlesztési miniszter-helyettessel még november közepén egyeztetett, és ígéretet kapott arra Veres Pál, hogy pár héten belül megkeresi őt a Magyar Posta Zrt. az újranyitás feltételeivel.

Ez a megkeresés kedden megtörtént, Szőllősi Bélával, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatójával és Torkos László területi üzemeltetési osztályvezetővel tárgyalt a lehetőségekről a polgármester.

- Miskolc városrészei nem maradhatnak postai szolgáltatás nélkül. Ezt már akkor megígértem, amikor a Magyar Posta Zrt. bejelentette, hogy kilenc postát zárnak be Miskolcon. Ma pedig jegyző úrral együtt már az újranyitás lehetőségeiről tárgyaltunk. A feltételek mára ismertté váltak: a városnak szolgáltatási díjat kell fizetnie, ha újra szeretne nyittatni postahivatalokat - tudatta.

Ez a díj pedig a működési költség fele, azaz akár százmillió forint is lehet egy évre.

- A város szűkös költségvetéséből nehéz lesz kigazdálkodni ezeket az összegeket, de a célunk, hogy minden miskolci számára elérhető közelségben legyen postahivatal, postai szolgáltatás - írta Veres Pál.

Amint arról lapunk is beszámolt, 210 településen 366 postahivatal működésének szüneteltetését jelentette be október végén a Magyar Posta az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Miskolcon kilenc postahivatal szűnt meg átmenetileg november 12-étől.

A döntés komoly felháborodást váltott ki a lakosság körében, gyakorlatilag városrészek maradtak postai szolgáltatás nélkül. A politikában is napirendre került a bezárások ügye: előbb a Jobbik tiltakozott a bezárások ellen, sőt aláírásgyűjtésbe is kezdtek, hogy ne maradjon posta nélkül Martinkertváros és Szirma, majd napokon belül a teljes Velünk a Város frakció arra szólította fel a kormányt, hogy vizsgálja felül a posták bezárására vonatkozó döntést, és méltányossági alapon tárgyalja újra azok nyitvatartását.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!