Ugrás a tartalomra

Mit kezdjünk a zöldhulladékkal?

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 07. szerda 08:39
Ez a helyes módja a zöldhulladék kezelésének.

A nyár mindig a kertészkedés ideje, ilyenkor jelentősen megnövekszik a zöldhulladék mennyisége. A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai a fenntartási munkák során gyakran szembesülnek azzal, hogy a lakossági, kertészeti munkákból származó zöldhulladékot velünk szeretnék elszállítani. Ez jelentősen csökkenti kapacitásunkat és anyagi forrásainkat. Kérnénk a lakosságot, hogy akinek van lehetősége, vegye igénybe a Miskolcon található hulladékudvarok egyikét - írja közleményében a városgazda.

Miskolcon 3 db hulladéklerakó található BMH Nonprofit Kft. üzemeltetésében, a József Attila utcán, a Bogáncs utcán, illetve a Lorántffy Zsuzsanna utcán. Az udvarok hétfő-péntek 10.00-tól 18.00-ig, szombaton 8.00-tól 16.00-ig vannak nyitva.

A hulladékudvarban ingatlanonként negyedévente nem veszélyes hulladékból 250 kg, veszélyes hulladékból évente 100 kg helyezhető el, hulladékfajtánként eltérő mennyiségben.

A mennyiségi korlátozás alól kivételt képeznek az elkülönítetten gyűjtött csomagolási (papír, karton, PET palack és PE fólia, valamint üveg- és fémhulladékok), melyekből korlátlan mennyiség adható át a hulladékudvarban.

Június 1-től fontos változás, hogy hulladék csakis mérlegelhető, pakolható formában vehető át, tehát kötelező valamilyen csomagolási módot találni.

További hírek

Olvasnivaló