Ugrás a tartalomra

Mostantól nekünk is van egy Vörösmarty terünk! Az itt élők döntöttek így

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2019. október 06. vasárnap 08:51
Vörösmarty - a városrész egyik közterületét a köznyelv is így hívta eddig, de hivatalosan csak a közgyűlés határozatával lett ez az elnevezése. A hétvégén névadó ünnepséggel és programokkal ünnepelték a nevében megújult közösségi teret.
Fotó: Mocsári László

- Korábban a kezdeményezésemre egy közvéleménykutatást végeztünk, és megkérdeztük a helyben lakókat, hogy mit gondolnak, mi legyen a neve ennek az eddig névtelen közterületnek – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Molnár Péter (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő, a névadás kezdeményezője. - Volt három opció, amire szavazhattak, illetve javaslatot is tehettek, de toronymagasan a Vörösmarty tér elnevezés győzött.  

Miénk a tér! – ez lett a névadó program neve, amelyben közösségi programokat kínáltak, a kisgyermekes családokat mesék és arcfestés, a nagyobbakat pedig sportprogramok és kiálítás is várta.

Hogy megszépüljön a tér tizenöt, örökzöldekkel teleültetett virágláda is helyet kapott és egy okososzlopot is felállítottak. - Az a célunk, hogy ez a hely kultúrával és élettel teljen meg – mondta Molnár Péter önkormányzati képviselő.

- Sokféle célcsoportot próbálunk megszólítani. Erről Csorba Rita, a Célpont Közösségi Tér irodavezetője beszélt. A civil szervezet számos programmal várja hétköznaponként is az itt lakókat. - Hétfőnként társasjáték klubunk van, ez inkább a fiatalabb korosztályt vonzza, de vannak ingyenes angol társalgási, baba-mama klubunk és informatikai képzéseket is szervezünk idősebbeknek. Emellett van jogi tanácsadásunk is, ami szintén térítésmentes.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!