Ugrás a tartalomra

A múzeumban idén felemás a farsang, mégis érdemes velük tartani!

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2021. február 12. péntek 20:23
A Herman Ottó Múzeum online játékra invitálja a négy fal közé szorult kicsiket és nagyokat az idei farsangi időszakban.

Felemás farsang címmel indított interaktív, online játékot a Herman Ottó Múzeum. Az intézmény sajtóreferensének elmondása szerint a program célja, hogy népszerűsítsék a Görgey utcai székházukban működő képtárukat.

- A játék lényege, hogy a "felemás" szó minden létező értelmében parafrázisokat készíts az erre a célra külön létrehozott felületen megtalálható festmények alapján. Gondoskodtunk arról is, hogy ne maradj inspiráció nélkül, ezért a múzeum facebook oldalára (www.facebook.com/hermuz.miskolc) folyamatosan töltjük fel a saját értelmezéseiket, így a múzeumi gárda már önmagában egy elég komoly felhozatalt hozott össze - mondta Nagy Attila.

Hozzátette, a fotók csak inspirációként vannak feltöltve, a versenyben, ami értékes nyereményekért zajlik, nem vesznek részt. "Könyvcsomagokon és múzeumi belépőkön túl, a 101B webshop termékeivel is gazdagodhatnak a szerencsések, de valaki részt vehet a város egyik leghangulatosabb rendezvényén, az Aranykorona Étterem által szervezett Reneszánsz Lakomák egyikén (persze csak akkor, ha majd újra lehet ilyen eseményeket tartani) - részletezte.

Nevezni február 17. éjfélig, stílszerűen a farsangi időszak végéig lehet, a játékleírást a következő linken található: https://hermuz.hu/felemas-farsang.

Nagy Attila kiemelte, nem csak ezzel az online programmal várják az érdeklődőket. „A Herman Ottó Múzeum tettre készen várja, hogy újból megnyithassa kapuit. Amíg erre nincs lehetőség, igyekszik az online térben megszólítani a látogatókat úgy, hogy ezeken a platformokon is érezzék a múzeum varázsát.”

- A jelenlegi időszak központi témája a farsang. Mivel a múzeum számos küldetése közül az egyik legfontosabb az ismeretek átadása, így régész, történész, néprajzos munkatársaink a maguk tudományterületéről járják körbe a farsang és a maszkviselés hagyományait, keletkezéstörténetét. – tette hozzá.

A cikkek az alábbi linken érhetőek el: https://hermuz.hu/homline-farsang
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!