Ugrás a tartalomra

A Muzsikáló udvar következő vendége Berki Tamás

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. augusztus 09. péntek 11:00
Főként templomkertek adnak helyet mostantól a Muzsikáló udvar című programsorozatnak. Kedden Jazz esttel folytatódik a sorozat, este 7 órától Berki Tamás és Bundzik István lép fel az Evangélikus templom udvarán.

- A Muzsikáló udvar egy sok-sok évre visszatekintő nyáresti sorozat, amelyben igényes könnyűzene, világzene, népzene, jazz, klezmer és dixie muzsika szólal meg. Erről Fehér János, a Filharmónia Magyarország régióvezetője nyilatkozott a minap.hu-nak. – Nagyon jó hangulata van a szabadtéri koncerteknek, - amiket most a város kérésére - hangulatos udvarokban, templomkertekben rendezünk meg.

- A következő koncert helyszíne az Evangélikus templom udvara lesz. A jazz magyarországi életének talán legnagyobb ikonja, Berki Tamás fog fellépni. Bundzik István a közreműködő partnere, akit a koncertlátogató miskolciak már ismernek: a Zenepalotában, a jazz tanszéken tanít és többek között a Miskolci Dixieland Band billentyűse.  

 - Kiderült, hogy az emberek nagyon szívesen veszik, hogyha beszélnek hozzájuk és beszélgetnek velük, annak ellenére, hogy egy koncertről van szó - mondja Berki Tamás Máté Péter-díjas magyar zenész, zeneszerző, énekes, a „Muzsikáló udvar” című programsorozat következő fellépője.

- Saját számaimat jazz örökzöldekkel keverem, most is egy ilyen műsort hozunk Miskolcra. Ez egy sajátos forma, szabadon tudjuk egymást követni, egymást inspiráljuk – gyakran Sárik Péterrel lépek fel – most pedig Bundzik István ül majd a zongoránál. Azért is érdekes, mert nincsenek támaszték hangszerek; én vagyok és a zongora, vagyis ez több lehetőséget kínál mindkettőnk számára.

 - Nagyon sokáig nem tudtam megfogalmazni, hogy miért sodort magával egy életre a jazzmuzsika. Aztán valahogy egyszer eszembe jutott a megfogalmazás: a jazz a szabályozottságnak és a legmagasabb fokú szabadságnak a tökéletes szintézise. Nagyon komoly szabályok vannak, amiket feltétlenül követni kell, különben összevissza játszunk, ezen belül viszont elképesztő a szabadság.

 

Muzsikáló udvar - Jazz est

Augusztus 13. kedd 19 óra

Evangélikus templom udvara (Hunyadi János u. 8.)

Eső esetén Zenepalota

Berki Tamás – ének

Bundzik István – zongora

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!