Ugrás a tartalomra

Nagyszabású felújítás kezdődött a LÁEV-nél

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. május 18. hétfő 09:14
Elkezdődött a Lillafüredi Állami Erdei Vasút korszerűsítése, a munkaterületet a napokban adta át a társaság a kivitelezőnek - tájékoztatta portálunkat az Északerdő Zrt. 
A Garadna Grund látványterve

A következő hónapokban megújítják és kibővítik a Miskolc-Dorottya utcai állomás épületét. A munkavégzés ideje alatt az utasok a peront használhatják a szerelvényekre való fel- és leszálláskor, jegyváltásra lehetőséget átmenetileg konténerben biztosítanak. - A majláthi telephely kisvasút-irányításban érintett épületei vasút- és munkabiztonsági, továbbá energiahatékonysági szempontok alapján komplexen megújulnak. Lillafüreden, az Ökoturisztikai Központban korszerűsítjük a térburkolatot, az előtetőt, valamint a vizesblokkot – tájékoztatott Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója.

Garadnán rendbe teszik a végállomás környezetét, az Erdészeti Múzeum épületét, és Garadna Grund elnevezéssel egy pihenőparkot alakítanak ki, melyben különböző erdészeti- és kisvasút tematikájú játszótéri elemeket helyeznek majd el. A hegyoldal alján levő Szövetség-forrás környezete is megújul. A forrás alatt egy kis amfiteátrum kap helyet, ahol különböző bemutatókat, rendezvényeket lehet lebonyolítani. A teljes beruházás előreláthatóan 2021 tavaszára készül el. A fejlesztést a kormánytól kapott támogatásból valósítja meg az Északerdő Zrt.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!