Ugrás a tartalomra

Napközis táborok a könyvtárban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. július 13. kedd 17:31
Ebben az évben is napközis táborokat szervez az érdeklődő gyerekek számára a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A központi épületben zajló egy hétig tartó esemény ugyan pénteken véget ért, de három fiókkönyvtár augusztusban ismét várja a jelentkezőket.

A napokban ért véget a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében zajló Szünidei mozaik elnevezésű napközis tábor. Az intézmény közleménye szerint az öt napig tartó eseményen 25 általános iskolás alsó tagozatos kisdiák vett részt. 

- A programban nemcsak különböző foglalkozások, hanem kirándulások is szerepeltek. A fiatalok megismerkedhettek a könyvtárral, betekintést nyerhettek annak mindennapjaiba. Kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint a játékok és a mesék sem maradhattak el – írják.

Az egy hét során megismerkedhettek Csorba Piroska költővel, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar munkájába is bepillanthattak, ahol a hangszerek világa valósággal elbűvölte a gyerekeket. A korábbi évekhez hasonlóan most sem maradt el a Baráthegyi Majorság Erdei Iskolájába és a Miskolci Állatkertben tett látogatás sem. 

A könyvtár felhívja a figyelmet, hogy azonban azoknak sem kell csüggedniük, akik erről az alkalomról most lemaradtak, hiszen az intézmény három fiókkönyvtára a József Attila Könyvtár, a Petőfi Sándor Könyvtár és a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár is várja a 7-12 éves korosztály jelentkezését táborába augusztus 23-27. között. A három helyszínen kreatív foglalkozásokkal, mese délelőttel, játékokkal és kirándulásokkal várják az érdeklődőket. Jelentkezni 2021. augusztus 2-án, hétfőn 12 óráig a fiókkönyvtárak e-mail-címén (jozsefkvt@rfmlib.hu, petofikvt@rfmlib.hu és szabolib@rfmlib.hu) lehet.

További hírek

Olvasnivaló