Ugrás a tartalomra

Ne égess le semmit, főleg ne magadat!

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 12. péntek 17:53
A kerti hulladék és az avar égetését tavaly szeptemberben betiltották Miskolcon. Most kampányt indít az Ökomenedzser Iroda, hogy újból felhívja erre a lakosság figyelmét.

 

Miskolc közgyűlésének döntése értelmében 2020 szeptemberétől a város teljes területén tilos az avar-, és kerti hulladék égetése. Az önkormányzat berkeiben működő Ökomenedzser Iroda már akkor is felhívta a lakosság figyelmét erre, és most újabb tájékoztató kampányt szerveznek.

A kedvező időjárási körülmények és a kijárási korlátozás következtében ideálisak a körülmények a kerti munkák megkezdéséhez, azonban a kerti nagytakarítást nem lehet egy szál gyufával megoldani. Ezt emeli ki új klipjében Nahaj Péter, a Sky Fanatic frontembere, miskolci előadóművész és zenetanár.

A tavalyi karanténvideójához hasonló produkcióban az énekes felhívja a figyelmet arra, hogy az égetés miatt szennyezett lesz a levegő, ami saját magunk és környezetünk egészségére is káros. Mindannyiunk közös felelőssége, hogy tegyünk a tiszta levegőért, az, hogy betartsuk és betartassuk a tilalmat: „Ha nem vagyok tolakodó a szomszédod megkérheted.”

Miskolc város részt vesz a HungAIRy LIFE IP projektben, amelynek célja a levegőminőség javítása. Ennek érdekében tavaly közel 600 db komposztkeretet osztottak ki,  és amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, további keretek kiosztására kerül sor. A város környezetvédelmét bemutató új közösségi oldal és blog indul, ahol, ha elkészültek a felületek, tájékozódni lehet majd az aktualitásokról és hasznos információhoz jutni olyan kérdésekben, mint pl. a zöldhulladék otthoni hasznosítása, aprítékolás vagy akár az épülő levegőminőség monitoring hálózat.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!