Ugrás a tartalomra

Negyed évszázad a felnőttoktatás szolgálatában

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 04. kedd 13:58
A cég, amely mintegy 30 ezer tanulni vágyó felnőttet kapcsolt be az oktatás folyamatába, több mint százféle képzést kínált az elmúlt két és fél évtizedben.

Miskolc meghatározó felnőttképző vállalkozása, a 25 éves Jakab Oktatási Kft. jubileumi vezetői ünnepséget tartott a napokban, ahol partnereik körében idézték fel a cégalapítást és összegezték a negyed évszázados munka eredményeit.

– Nagyon szerettem tanítani, így nyugdíjazásom után sem akartam hűtlen lenni az oktatáshoz, ezért 1996-ban alakítottam egy betéti társaságot, amely később kft-vé alakult át. Elsősorban gépírás, gyorsírás, illetve ügyviteli tanfolyamok szervezését vállalva kezdtük az oktatást, később fokozatosan bővítettük a palettát – idézte fel a kezdeteket az alapító, Jakab Andrásné – sikeres és szerencsés vállalkozás ez az életemben, s bár rengeteg munkát adott, sikerült a társaságot folyamatosan fejleszteni – tette hozzá.

A cég megálmodója a gyermeknevelés, tanári és igazgatóhelyettesi munkája mellett szerzett közgazdász diplomát, miközben dobogós eredményeket ért el gyorsírási és gépírási világversenyeken. A sokrétű vállalkozást 15 évig fejlesztette.

Elmondta azt is, hogy jó kezekben tudja a folyamatosan fejlődő vállalkozást, hiszen 2010-től közgazdász fia, Viktor vezeti tovább a céget tanár feleségével, Évával. Büszke arra, hogy az elmúlt időszak alatt a Jakab Oktatási Kft. Miskolc ismert, megbecsült cégévé vált. Hangsúlyozta: jó érzéssel tölti el, hogy az általa indított vállalkozás talpon tudott maradni, folyamatosan fejlődött, s hogy utódainak egy virágzó céget tudott átadni, amelyet ők „továbbra is lelkiismeretesen, nagy munkabírással és eredményesen működtetnek”.

Jakab Viktor, a cég ügyvezetője is a Palóczy utcai kezdeti időszakot idézte meg, ahol egy bérelt ingatlanban működött a vállalkozás két tanteremben, két munkatárssal, ahol ő is oktatóként, majd tanfolyamfelelősként volt jelen. Ma már a Kis-Hunyad utcai székhely melletti és a Vásártéri utcai telephely melletti ingatlan is a vállalkozás tulajdonában van. Négy épület számos oktatóteremmel, tankonyhával, gépparkkal, amit folyamatosan bővítenek. Az épületek is rendre megújulnak. A legnagyobb mértékű a Kis-Hunyad utcai és Városház tér 2. szám alatti ingatlan tető- és homlokzati felújítása, ami ezen a nyáron fejeződött be.

– Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ezt a céget kaptam örökül anyukámtól. Tevékenységi köre az életünk bármely szakaszában fontos lehet számunkra. Régebben úgy fogalmaztak: a jó pap holtig tanul, vagy sosem késő tanulni, ma úgy is mondjuk, élethosszig tartó tanulás. 53 évesen tapasztalom, hogy a dinamikusan fejlődő világgal nem könnyű lépést tartani. Nemcsak a jó fizikai közérzetünk, hanem a szellemi frissességünk megőrzése is kívánatos számunkra. Tudjuk, hogy a tanulás, a memóriánk jó állapota, a megszerzett tudás élménye pozitív hatással van a közérzetünkre, személyiségünkre – összegezte Jakab Viktor.

Supák Éva, a cég szakmai vezetője matematika-fizika szakos tanárként a számok nyelvén vonta meg az elmúlt 25 év mérlegét.

– Sok száz kiváló oktatóval dolgoztunk együtt az elmúlt évek során. Sokan vannak, akik több mint 20 éve tanítanak nálunk. Kezdetben egy-két munkavállalót foglalkoztattunk, ma már tízen vagyunk a cégnél. Munkatársaink hosszú ideje dolgoznak nálunk. Az elején évente tíz-tizenkét tanfolyamot szerveztünk, a legjobb évünkben a 235-ös számot is elértük. Eleinte csak ügyviteli jellegű képzéseket szerveztünk, majd folyamatosan bővítettük a képzési palettánkat. Szakmai, soft-skill, hatósági jellegű és angol nyelvi képzéseket is indítunk – sorolta.

Ami pedig a jövőt illeti, az új tanfolyamok és tréningek szervezése mellett cél továbbra is a folyamatos fejlődés, amit jól felkészült munkatársakkal, kiváló oktatókkal és segítő partnerekkel tud elképzelni a cég vezetése.
 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!