Ugrás a tartalomra

Csak néhány helyen marad el az éjféli mise

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 23. szerda 19:23
A miskolci templomok többségében megtartják az éjféli misét, csak néhány helyen marad el.

Miskolcon a templomok többségében megtartják az éjféli misét, Hejőcsabán, Szirmán, Martinkertvárosban, a Mindszenti templomban viszont elmarad az alkalom.

Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára kedden elmondta: a kijárási korlátozás karácsonyi feloldása lehetőséget ad az éjféli szentmisék megtartására, ennek ellenére azokat sok helyen nem vagy csak online tartják meg. Sok helyen előesti, úgynevezett vigília szentmisét tartanak, illetve karácsony első és másodnapján lesznek szertartások. Azt kérte, mindenki tájékozódjon a helyi egyházközség szertartásairól.

A Magyarországi Református Egyház (MRE) kommunikációs szolgálata azt közölte: az istentiszteletek megtartásáról a helyi lelkészek döntenek, a hívek tőlük kérhetnek, illetve a gyülekezetek honlapján találhatnak tájékoztatást az ünnepi szertartások rendjéről.

Az Evangélikus Információs Szolgálat tájékoztatása szerint az istentiszteletek megtartásáról az evangélikus egyházban is a gyülekezeti elnökségek döntöttek. A hívektől az evangélikus egyház is azt kéri, hogy tájékozódjanak a szertartásokról a gyülekezet honlapján, közösségi oldalán.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!