Ugrás a tartalomra

Nem vártak, tettek Tetemvárért 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2021. október 21. csütörtök 10:26
Új ingatlannal és játszótérrel bővült Tetemvár közösségi háza – számolt be Kiss Dávid, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának vezetője és Szopkó Tibor alpolgármester a kedd délutáni ünnepi átadón. 
Fotó és videó: Parai Roland

A kiemelkedően közhasznú szervezet munkatársai 2018-tól végeznek szociális munkát a városrészben. A kezdetektől használt épület befogadóképessége azonban már kevésnek bizonyult sokrétű programjaik lebonyolításához.

A közösségi ház kapacitását egy plusz ingatlannal és az európai szabványoknak is megfelelő kültéri játszótérrel szélesítették. Utóbbi annyiban is hiánypótlónak bizonyult, hogy effajta funkció a Tetemváron élő gyermekek számára helyben eddig nem volt elérhető.

Kiss Dávidtól, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét programjának vezetőjétől megtudtuk, a felsősori létesítmény egy sportrészleggel, egy gyereksarokkal, egy mosodai szolgáltatást és közösségi fürdőzést biztosító helyiséggel, valamint egy, a szeretetszolgálat Szimfónia programjának szánt oktató- és gyakorlóteremmel gyarapodott. Hozzátette: az itteni szociális munkások és a miskolci felzárkóztató programok példát mutatnak abban, hogy egy-egy településen igenis lehet segíteni.

- Már néhány hónaphoz képest is szembeötlő a változás Tetemváron – állapította meg a városrész önkormányzati képviselőjeként Szopkó Tibor alpolgármester, aki az elmúlt évek egyik legfontosabb helyi beruházásának nevezte a jelenlegit. - Egy nagyon rossz állapotban lévő ingatlant vettek kezelésbe a máltai munkatársai, amit törődéssel és elköteleződéssel tettek ilyenné – emelte ki a jótékonysági hálózat eddig elvégzett munkáját. Végezetül emlékeztetett: a körzetében jövő tavasszal induló útépítési munkálatok során kifejezetten Tetemvár utcáira fognak fókuszálni.  

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!