Ugrás a tartalomra

Nő ki a földből – ilyen most a strand Miskolctapolcán

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 14. péntek 16:46
Már túl vannak az egyharmadán - ahogy a szakemberek mondják -, jelenleg 38 százalékos készültségi szinten van a strand második ütemének építése. Az öt épületből álló fürdőkomplexum műszaki átadását decemberre tervezik.
Juhász Ákos képgalériája

- Már kívülről is látni, hogy az épületek elkezdtek kinőni a földből – mondja Scheitzner Beáta, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője. – Sok minden még a kulisszák mögött zajlik, hiszen a föld alatt is komoly munkák folynak, ilyen például a gépészeti helyszínek kialakítása.

Minden az ütemterv szerin halad, így még az is lehet, hogy egy hónappal hamarabb lesz a műszaki átadás, 2020 decemberében.

A csaknem 13 milliárd forintból megvalósuló beruházásban összesen 5 fürdőépületet alakítanak ki. A tiniknek és a gyerekeknek is lesz külön fürdővilág, emellett pedig pezsgő-és sakkmedence is várja majd a miskolciakat és a turistákat. Az étterem is több száz fő befogadására lesz alkalmas, így konferenciák helyszínéül is szolgálhat.

- A legnagyobb előrelépés Miskolctapolcán az lesz, hogy nemcsak a Barlangfürdő várja egész évben a vendégeket, ugyanis az élményfürdő is négy évszakos szórakozást kínál majd – mondja Veres Pál polgármester.  - Így a vendégéjszakák száma jelentősen növekedhet, ehhez pedig a szállodai kapacitásokat is bővíteni kell.

Az összeépülő egyes és kettes ütem közös funkcióinak a kitalálásáról is egyeztetnek a szakemberek.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!