Ugrás a tartalomra

Nyílt levélben tiltakoztak a kórházi dolgozók

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. január 24. péntek 08:44
A miniszternek írtak levelet a szülészet munkatársai.
(Fotó: Minap-archív)

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Oktatókórház I. Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály dolgozói nyílt levelet fogalmaztak meg Kásler Miklósnak, az Emberi Erőforrások Miniszterének, amelyet most változtatás nélkül közlünk.
„A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház I. Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának dolgozói az alábbiakról tájékoztatjuk önt. Az elmúlt néhány hétben intézményünket és azon belül is a szülészeti ellátást olyan nemtelen vádak illették, melyeket kénytelenek vagyunk nyilvánosan is visszautasítani. Elzárkózunk Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő azon állításaitól, mely szerint osztályunkon bármely pácienst bőrszín vagy rassz szerinti hovatartozás alapján megkülönböztetett bánásmódban, ellátásban részesítettünk.

Visszautasítjuk azt a vádat, miszerint bármely olyan egészségügyi tevékenységet folytatnánk, mely Magyarországon nem jogszerű, nem megengedett.

Elzárkózunk attól a magatartásformától, melyet képviselő asszony mintaként mutat fel, miszerint különböző identitású emberek között mesterségesen keltsünk feszültséget, gyűlöletet. Az osztály valamennyi dolgozója munkáját lelkiismeretesen, elkötelezetten, a vonatkozó törvényi és etikai szabályok maximális figyelembevételével végzi.

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy jelen levelünk az első, mely ezzel az üggyel kapcsolatban megfogalmazódott, és minden olyan korábbi megnyilvánulást, melyben dolgozóinkra hivatkoztak, ezúton is visszautasítunk.

Tisztelettel kérjük miniszter urat, hogy saját hatáskörében járjon el, és egyidejűleg kérje az illetékes hatóságok vezetőit, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy az intézményünket érő támadások mihamarabb véget érjenek, s az ezért felelős személyeket törvényi úton vonják felelősségre.”

További hírek

Olvasnivaló