Ugrás a tartalomra

Ittas sofőröket szűrtek ki a rendőrök

police.hu
Utoljára módosítva
2021. február 26. péntek 10:58
Mások életét, és saját életüket is veszélyeztetik, akik ittasan járművet vezetnek! A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, amelyeket nyolc, ittas járművezetővel szemben folytatott.
Ittas sofőr okozott balesetet Radostyánban | fotó: police.hu

Közúti ellenőrzések során - február 25-ét megelőzően - a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén szűrték ki a forgalomból a rendőrök azt a nyolc sofőrt, akik a megalapozott gyanú szerint vezetésük megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a sofőrökkel szemben, amelyek során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Köztük annak a 35 éves sofőrnek az ügyét is, aki 2021. január 18-án okozott ittasága miatt közúti közlekedési balesetet. A sofőr Radostyánban közlekedett, amikor egy útszélén parkoló autóhoz képest nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és nekiütközött az álló autónak, ami elsodorta annak tulajdonosát.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közeledők figyelmét, hogy akik ittasan járművet vezetnek, veszélyeztetik saját és mások életét, testi épségét. Soha ne üljenek ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! 

Ne engedjék meg családtagjaiknak, rokonaiknak, ismerőseiknek sem, hogy ittasan gépjárművet vezessenek!

További hírek

Olvasnivaló