Ugrás a tartalomra

Önkéntes szemétszedésen az Északerdő központi dolgozói

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 20. szerda 20:18
Az ÉSZAKERDŐ Zrt. is csatlakozott az ország legnagyobb önkéntes mozgalmához.

Ezekben a napokban már kilencedik alkalommal bonyolítják le a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” hulladékgyűjtő akciót - írja közleményében az Északerdő. Az erdőgazdaság központjában adminisztratív munkát végző munkatársak a Lillafüredi Erdészet kezelésében levő, Pereces melletti erdőt tisztították meg kedden. 

Az akcióban 19-en vettek részt, és csaknem negyven zsákot töltöttek meg. Nagy mennyiségű kommunális hulladék mellett cipők, ruhák, üvegek, műanyag termékek kerültek elő az erdőből. Az önkéntesek veszélyes hulladéknak számító építési törmeléket is találtak, ennek elszállításáról az ÉSZAKERDŐ gondoskodik, míg a többi szemét elvitelét a TeSzedd! akció szervezői koordinálják.

Kiemelték: Az erdőgazdaság rendszeresen segíti a különféle hulladékgyűjtő programokat a működési területén. Augusztusban például a miskolci Joyson Safety Systems Hungary Kft. munkatársai vettek részt a Miskolctapolca környéki erdők megtisztításában, és a Lillafüredi Állami Erdei Vasút vonala mellett is többször volt önkéntes akció az utóbbi években.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!