Ugrás a tartalomra

Önkéntesek kaptak elismerést munkájukért 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. december 07. kedd 09:29
Idén hárman vehettek át elismerést a jeles nap alkalmából hétfőn a Megyeházán, emellett egy különdíjat is átadtak.

2021-ben is meghirdette a Család- Esélyteremtő és Önkéntes Házak hálózata az önkéntesség napjához kapcsolódó felhívását. Az Egyesült Nemzetek Szervezete 1985 decemberében hozott határozatot arról, hogy december 5. az önkéntesség világnapja legyen. Ezen a napon olyan magánszemélyek tevékenységét ismerik el, akik a munkájukon, kötelező feladataikon felül is segítenek a rászorulókon. A felhívásra több mint 30 jelölés érkezett a megye különböző pontjairól.

Idén hárman vehették át az év Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkéntese elismerést, valamint egy különdíjat is kiosztottak. 
Bánné Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés elnöke úgy véli, az önkéntesek társadalmi szerepvállalása komoly közösségépítő erővel bír.

- Az önkéntes munka hozzájárul a foglalkoztatottság növeléséhez, segít a munkanélküliek munkaerőpiacra való visszatérésében. Mindezek mellett értékes tevékenység, amely mások javát szolgálja, pénzügyi haszonszerzés nélkül – fejtette ki a megyei közgyűlés elnöke, hozzátéve, az elmúlt egy, másfél évben talán még nagyobb figyelem irányult az önkéntesség fontosságára. Kiemelte azt is, hogy a megyénk élen jár ezen a területen.

Az idei díjazottak névsora:

Kőrösy Sándor – Sajóörös
Bigus Árpádné – Miskolc
Fábián Angéla – Kazincbarcika

Különdíjasok:

Lövei Lászlóné
Dr. Muzsnay Lajos

Bigus Árpádné a Miskolc Tv kameráinak kifejtette: önkéntes tevékenysége során kifejezetten az emberek sorsával törődik.

- Azért csináljuk, mert hiszünk benne, hogy egy-egy sorsot meg tudunk változtatni. Az ilyenkor tapasztalt öröm a fő motivációnk – mondta Bigus Árpádné. Hozzáfűzte azt is, hogy számára a most átvett díj óriási megtiszteltetés.


Az elismeréseket a zsűri tagjai, Bánné Gál Boglárka, Lehoczki László, a Spider mentőcsoport vezetője és Holczinger Ferenc atya, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium igazgatója adták át.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!