Ugrás a tartalomra

Online fogadóóra: újragondolt óvodai rendszer a hatékonyabb működésért

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. május 08. szombat 14:48
Átszervezné a városi fenntartású óvodák működését az önkormányzat a hatékonyabb működtetés érdekében. Az erről szóló napirendet a legutóbbi online konzultáció keretében tárgyalta Miskolc képviselőtestülete.

Miskolcon jelenleg kilenc önkormányzati fenntartású integrált óvoda működik, huszonhárom tagintézménnyel, melyekbe jelenleg 175 csoportba több mint háromezer-hatszáz gyermek jár. Az átszervezést követően egy olyan integrált, gazdaságosabb rendszer állna fel, mely felszámolja a párhuzamosságokat és a szakmai színvonal erősítését helyezi előtérbe.

A gyerekek továbbra is ugyanabba a – változatlan nevű – óvodába, tagintézménybe és csoportba járnának, az óvónők, dajkák személye is csak legszükségesebb esetben (pl. nyugdíjba vonulás) változna.

Az átszervezés három lépcsőben valósulna meg: az elvi döntést egy véleményezési eljárás követi, mely során a dolgozói és szülői munkaközösségek álláspontját is ki kell kérni, és ezután hozható meg a tényleges döntés.

Az átszervezéssel kapcsolatban tart tematikus online fogadóórát Varga Andrea alpolgármester, aki május 11-én, kedd délig várja a felmerülő lakossági kérdéseket az alábbi címre: onlinefogadoora@miskolc.hu

Az online fogadóóra közvetítése Varga Andrea és a Minap Facebook oldalán május 13., csütörtök 15:30-tól követhető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!