Ugrás a tartalomra

Orbán: A benzinárból keletkező extraprofitot elvonjuk

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 07. szerda 13:21
A miniszterelnök facebook oldalán jelentette be szerdán, hogy az extraprofitot elvonja a kormány és a rezsivédelmi alapba irányítja át.

„Az elmúlt napokban a brüsszeli kőolajszankciók hatályba léptek, bekövetkezett az, amitől tartottunk. Mostantól szankciós benzinárak vannak érvényben egész Európában. Magyarországon az ebből keletkező extraprofitot elvonjuk, és a rezsivédelmi alapba irányítjuk” – posztolta a kormányülésről szerdán délben Orbán Viktor.



Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a kedd esti Kormányinfón jelentette be, hogy a 480 forintos árat nem tudják tovább biztosítani, a kormány a Mol javaslatára a benzinárstopot megszünteti. A Molnál az irányadó ár szerdától 641 forint/liter a benzin, és 699 forint/liter a gázolaj esetében.

Hernádi Zsolt Mol-vezér az elmúlt néhány napot úgy foglalta össze, hogy "soha nem látott krízishelyzet alakult ki az országban", teljes leürülés alakult ki a töltőállomások negyedénél, a 70-es, 80-as években voltak hasonló sorok a kutaknál.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!