Ugrás a tartalomra

Orgonák éjszakája a Belvárosi Református Templomban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 15. hétfő 13:58
Szombaton 19 órától a miskolci Belvárosi Református Templomban orgonabemutató, rekordkísérlet és orgonahangvereny várja az érdeklődőket. 

A Filharmónia Magyarország hagyományteremtő céllal rendezi meg július 20-án az Orgonák éjszakája elnevezésű országos zenei eseményét.

A esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az orgonához kapcsolódó zenei élmények kimagasló kultúraformáló erejére, valamint az, hogy értékes ismereteket közvetítsen a hangszer történelmével, működésével, építésével és jövőjével kapcsolatosan. A szervezők nem titkolt szándéka, hogy minél többen kaphassanak lehetőséget az orgonamuzsika felfedezésére. A koncertek, illetve hangszerbemutatók mellett több rekordkísérletre is sor kerül. Az eseményre komponált dallamokat az országban a lehető legtöbb orgonán egyszerre fogják megszólaltatni. Ezen kívül az egy nap legtöbbször eljátszott kortárs orgonamű rekordja is felállításra kerül, hiszen Kovács Szilárd Intrada című műve július 20-án több mint hatvan helyszínen fog felcsendülni, többek között Miskolcon is.

Szombaton 19 órától a miskolci Belvárosi Református Templomban orgonabemutató, rekordkísérlet és orgonahangvereny várja az érdeklődőket. Orgonán közreműködik: Herczeg Zoltán. 

Műsor:
Kovács Szilárd Ferenc: Intráda
J. S. Bach: Wachet auf, ruft uns die Stimme BWV 645
C. Franck: a-moll korál
M. Reger: Melodia
J. S. Bach: d-moll tokkáta és fúga BWV 565
Liszt Ferenc: B-A-C-H fantázia és fúga 

 A belépés díjtalan!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!